GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικοποιεί τη σφαγή των Καλαβρύτων ο ΣΥΡΙΖΑ!

Την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων επέλεξε ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για να σχολιάσει στο twitt...


Την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων επέλεξε ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα για να σχολιάσει στο twitter την προσπάθεια κατάταξης του ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά «άκρα».
#Σαν σήμερα το 1943 συγκρούστηκαν στα Καλάβρυτα τα «δύο άκρα»# είναι το σχόλιο του Νίκου Παππά για ένα ιστορικό γεγονός που οι άμαχοι κάτοικοι των Καλαβρύτων βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ναζιστική θηριωδία. Με το σχόλιο αυτό ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να αποκρούσει την κατηγορία του «ακραίου» ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στα άκρα από την μία πλευρά τον ελληνικό λαό και από την άλλη τον φασισμό.
Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, ο Νίκος Παππάς προαναγγέλλει μέσω του διαδικτύου την πολιτική επίθεση που πρόκειται να εξαπολύσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Χρυσή Αυγή την οποία θα χαρακτηρίσει ιδεολογικό απόγονο των Ναζί.
Ωστόσο με την συγκεκριμένη ατυχή τοποθέτησή του ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να πολιτικοποιήσει την σφαγή των Καλαβρύτων, χρησιμοποιώντας τις ναζιστικές θηριωδίες για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στα Καλάβρυτα χαρακτηρίσθηκε επιβεβλημένη από την Κουμουνδούρου όχι μόνο για τον συμβολικό της χαρακτήρα και το αντιφασιστικό της μήνυμα αλλά και για το γεγονός ότι η σφαγή των Καλαβρύτων συνδέεται άμεσα και με το αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία που με τη συμβολή του Μανώλη Γλέζου, είναι ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός της «συνάντησης» στα Καλάβρυτα του Αλέξη Τσίπρα με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, έναν από τους πλέον συντηρητικούς ιεράρχες που δεν κρύβει την συμπάθειά του προς το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου το οποίο μάλιστα σε πρόσφατο κείμενό του είχε χαρακτηρίσει γλυκιά ελπίδα του έθνους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η βουλευτής Αχαΐας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε «υπενθύμισε» μεταξύ άλλον στον Μητροπολίτη ότι δεν αμείβεται με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός για να ασκεί χρέη «image maker» της Χρυσής Αυγής.
Είχε προηγηθεί και μία ακόμη επιστολή Αμβρόσιου όπου ο Μητροπολίτης τόνιζε ότι δεν δέχεται μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα και την απόφασή του να μην κάνε θρησκευτικό γάμο.
«Όπως λέγεται, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Τσίπρας, δεν έχει κάμει χριστιανικό θρησκευτικό γάμο, (ίσως-ίσως ούτε και πολιτικό γάμο έχει τελέσει) και επίσης δεν έχει βαπτίσει χριστιανικά τα δύο παιδιά του! Ερωτώ ευθέως: Αληθεύουν όλα αυτά; Αν λοιπόν οι πληροφορίες μας είναι αληθινές, τότε δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία! Γιατί λοιπόν ασχολούνται μαζί μας! Ας κοιτάξουν πρώτα τη δική τους τύφλα και ύστερα ας ασχοληθούν με εμάς! Ας μείνουν οι άθεοι με την αθεΐα τους και εμείς με την Εκκλησία μας! Αυτό δα έλειπε, να δεχθούμε μαθήματα αρετής και δεοντολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ!» ήταν το σχόλιο του κ.Αμβρόσιου για τον «άθεο» Αλέξη Τσίπρα.
Το γεγονός όμως που επισκίασε τις εκδηλώσεις μνήμης ήταν ο θάνατος του αντιδημάρχου Καλαβρύτων Κώστα Ασημακόπουλου που άφησε την τελευταία του πνοή απο ανακοπή καρδιάς, την ώρα που γινόταν η επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων, μπρος στα έκπληκτα μάτια των επίσημων προσκεκλημένων, των παρευρισκομένων και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο

  1. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ . ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ . ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΕΝ ΝΑΖΙ ΣΑΝ ΖΩΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ , ΟΙ ΔΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ( βλ ΚΚΕ ) ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΕΠΙΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΚΤΟΡΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ‘’ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ‘’ ΚΑΙ Ν Α ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘’ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ‘’ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ . ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧ@@ΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ . ΑΛΛΑ ΛΑΚΙΣΑΝ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ . ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ( ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ ΑΙΤΩΛΟ/ΝΙΑΣ ) ΚΑΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΔΙΕΞΗΓΑΓΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ( ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ) ΕΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧ@@@@ΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ . ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ ΗΤΑΝ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 77 ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ . ΜΗΝ ΧΕΣΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ .

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση