GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφώνησαν πως διαφωνούν Μέρκελ-Νετανιάχου

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε ό,τι αφορά το ζήτημ...

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ισραηλινών σχεδίων για την ανέγερση εβραϊκών οικισμών, όπως δήλωσε η ίδια.
«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε σε αυτό», είπε η Μέρκελ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Νετανιάχου στο Βερολίνο. «Εμείς στην Γερμανία πιστεύουμε πως η προσπάθεια για την επίτευξη λύσης (βασισμένης στην αρχή) των δύο κρατών πρέπει να συνεχιστεί. . . πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις και οι μονομερείς κινήσεις πρέπει να αποφεύγονται», είπε.
Οι διμερείς συνομιλίες επισκιάστηκαν από τα σχέδια του Ισραήλ να ανοικοδομήσει 3.000 κατοικίες σε εβραϊκούς οικισμούς στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Νετανιάχου εξάλλου επέκρινε πριν από τη συνάντηση την Γερμανία διότι απλώς απείχε και δεν καταψήφισε την πρόταση να δοθεί στην Παλαιστίνη καθεστώς κράτους παρατηρητή από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο μήνα.
Ο Νετανιάχου είπε στην εφημερίδα Ντι Βελτ πως δεν μπορεί να διαψεύσει το ότι «απογοητεύτηκε» από τη στάση της Γερμανίας στην ψηφοφορία στον Οργανισμό. «Η απόφαση του ΟΗΕ αψηφά τις ανάγκες του Ισραήλ στο πεδίο της ασφάλειας», σημείωσε.

1 σχόλιο

  1. Η ΒΡΟΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΗΔΕΝ, ΦΥΣΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΝΟΟΥΝ ΙΣΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση