GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανατρέπονται τα δημογραφικά δεδομένα στη Ρωσία

Αύξηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια.   Αύξηση του αριθμού των γεννήσεων έναντι των θαν...

Αύξηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων για πρώτη φορά στα τελευταία 20 χρόνια.
 
Αύξηση του αριθμού των γεννήσεων έναντι των θανάτων καταγράφηκε τον περασμένο Οκτώβριο στη Ρωσία, για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι και πλέον χρονια.
Η διαφορά είναι ασήμαντη, μονό 790 περισσότερες γεννήσεις, αλλά για τη χώρα που είδε τον πληθυσμό της να μειώνεται από 148.3 εκατ. το 1991 σε 142 εκατ. το 2011 και να σημειώνει συνεχή πτώση «ακόμη και η ελαχιστότατη αύξηση είναι δείγμα ότι αρχίζει να αλλάζει η κατάσταση», όπως δήλωσε η Εκατερίνα Αρντούγεβα, διευθύντρια ληξιαρχικών υποθέσεων στον δήμο Μόσχας.
Γενικότερα, το 2012 οι γεννήσεις αυξήθηκαν κατά 7% και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 1,5% σε σχέση με τον μέσο ορό των δημογραφικών μεταβολών στη δεκαετία του ’90. Το 2011 η χώρα είχε 132.000 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις και καθόλη τη δεκαετία του ’90 ο πληθυσμός μειωνόταν κατά ένα εκατομμύριο και πλέον τον χρονο.
Τα στοιχεία του 2012 ανατρέπουν τις προβλέψεις του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών που μιλούσαν για δημογραφική κρίση στη Ρωσία, ορισμένοι μάλιστα προσδιόριζαν ότι ο πληθυσμός της το 2050 θα έχει μειωθεί κατά 30% του σημερινού, δηλαδή σε περίπου 105 εκατομμύρια.
Η ανατροπή αποδίδεται σε δυο κυρίως παράγοντες: πρώτον, στην ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού και στα κυβερνητικά μέτρα για αύξηση των γεννήσεων και, δεύτερον, στη μετανάστευση στη Ρωσία από τις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, την οποία υποστηρίζει η κυβέρνηση. Στις αρχές Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε ένα διάταγμα που αυξάνει το ποσοστό των «ειδικευμένων εργατοτεχνιτών και επιστημόνων» οι οποίοι μεταναστεύουν και θέλουν να εργαστούν στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση