GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα μεταλλεία Χρυσού

Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επένδυσης των Μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκιδική, στο Κιλκίς και στη Θράκη συζητήθηκε χθες στη Βουλή, ...


Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της επένδυσης των Μεταλλείων Χρυσού στη Χαλκιδική, στο Κιλκίς και στη Θράκη συζητήθηκε χθες στη Βουλή, με τον Α. Τσίπρα και τους βουλευτές του κόμματός του να υποστηρίζουν ότι η πώληση των Μεταλλείων σε ιδιώτες δεν ήταν επικερδής για το κράτος, ενώ ζήτησαν να γίνει δημοψήφισμα στην περιοχή ώστε να αποφασίσουν οι κάτοικοι για την αναγκαιότητα της επένδυσης.
Ορυκτός πλούτος
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «δεν εκμεταλλευόμαστε τον ορυκτό πλούτο για να παίζουμε παιχνίδια στο Χρηματιστήριο» και σημείωσε πως «η ιδιωτική εταιρεία βγήκε πολλαπλώς κερδισμένη, ενώ το ελληνικό Δημόσιο έφτασε στο σημείο να προσφύγει εναντίον του εαυτού του. Η Κομισιόν επέβαλε πρόστιμο στους ιδιώτες και το Δημόσιο προσέφυγε κατά της απόφασης για να μην τους καταβληθεί το πρόστιμο» κατέληξε.
Υπέρ της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, όπως στην περίπτωση της Χαλκιδικής, τάχθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη Ν. Μηταράκης και Ασ. Παπαγεωρίου, σημειώνοντας πως, μέσα σε αυτό το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η Ελλάδα, θα πρέπει η χώρα μας να αξιοποιεί και να προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να αποφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και όχι μόνο να μη «φρενάρει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αλλά να ευνοεί παρόμοιες προσπάθειες.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση