GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Η σημερινή ύφεση αποδίδεται στις πολιτικές των μνημονίων

Για «πλήρη άγνοια» των πραγματικών συνθηκών εντός των οποίων δραστηριοποιείται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, κατηγορεί τ...

Για «πλήρη άγνοια» των πραγματικών συνθηκών εντός των οποίων δραστηριοποιείται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, κατηγορεί την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου για τον αγορανομικό κώδικα.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σταθάκης, «το κύμα λουκέτων που σαρώνει τον εμπορικό κόσμο της χώρας δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Αντιθέτως, οφείλεται απολύτως στη πλήρη απουσία ρευστότητας στην αγορά, την πληθώρα δυσβάσταχτων και κοινωνικά άνισων φορολογικών μέτρων και πάνω από όλα στις χιλιάδες απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και στην διογκούμενη σε πρωτοφανή επίπεδα ανεργία που συρρικνώνει την τελική κατανάλωση».
Και προσθέτει: «Η υποτιθέμενη ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσα από την «άδεια» να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις τις Κυριακές αγνοεί το προφανές γεγονός ότι από την εξαγγελλόμενη ρύθμιση του ωραρίου δεν επωφελούνται παρά μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν την ρευστότητα στην παρούσα φάση να πράξουν κάτι τέτοιο και άρα αποκλείεται ο μεγαλύτερος όγκος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας».
Καταλήγοντας, ο κ. Σταθάκης, κάνει λόγο για εμμονή της κυβέρνησης, η οποία «πέραν του ότι παραβλέπει το προηγούμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε την περσινή απόπειρα παραβίασης της κυριακάτικης αργίας, είναι ενδεικτική της ιδεολογικής της εμμονής στην αντίληψη ότι κάθε μορφή απελευθέρωσης των αγορών αποτελεί μονόδρομο για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας».
«Οι ιδέες αυτές δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Το 27% της επίσημης καταγεγραμμένης ανεργίας, οι χιλιάδες απολυμένοι, οι νέοι που δεν καταφέρνουν ποτέ να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και οι μικροεπιχειρηματίες που κλείνουν τα καταστήματα τους είναι η απόδειξη του ότι η σημερινή ύφεση δεν μπορεί να αποδοθεί σε στρεβλώσεις της αγοράς αλλά στις πολιτικές των μνημονίων», υπογραμμίζει ο ίδιος.

2 σχόλια

  1. Άλλοι διαλύονται,
    άλλοι έχουν κρεμάσει μαύρες πλερέζες….

    Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μοναδικός τους σύμμαχος εντός του Κοινοβουλίου είναι στην παρούσα φάση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Παναγιώτη Καμμένου και για την ακρίβεια ο ίδιος ο Καμμένος. Το φλερτ τους είχε ξεκινήσει πριν από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου όταν ο Αλέξης Τσίπρας-προκαλώντας ομολογουμένως εγκεφαλικά και σε αρκετούς συριζαίους- έκλεισε το μάτι στον Καμμένο λέγοντας ότι σε ορισμένα σημεία διακρίνει σύμπτωση απόψεων με τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΕΛ.

    Τα σύννεφα που μαζεύονται πάνω από τους ΑΝΕΞΕΛ δείχνουν μποφόρ και καταιγίδες. Έτσι όμως , διαλύονται σε μεγάλο βαθμό και οι ελπίδες Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση συγκυβέρνησης, εάν και εφόσον γίνουν εκλογές και αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

    Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ψευδαίσθηση ότι θα συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ.

    Κι όχι μόνο αυτό.

    Αν ο Καμμένος χάσει δυο τρεις βουλευτές (Μαρκόπουλος, Ζώης, Κουίκ) αυτοί θα κατευθυνθούν προς την Συγγρού επομένως θα ενισχύσουν την Νέα Δημοκρατία με την οποία έχει κηρύξει πόλεμο ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις που αντηλλάγησαν με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ου..ου... μύλος γίνεται στον οργανισμό. Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι.


    Ντίνος Ηλιόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

    Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση