GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα- Έφτασε στη Βουλή η λίστα «Λαγκάρντ»...

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής βρίσκεται πλέον τόσο η δικογραφία όσο και η ίδια η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ σε σύσκεψη στο γραφείο...


Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής βρίσκεται πλέον τόσο η δικογραφία όσο και η ίδια η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ σε σύσκεψη στο γραφείο του κ.Μεϊμαράκη θα αποφασιστεί τι από όλα θα δοθεί στα κόμματα σήμερα.
Ειδικότερα, μετά τη διαβίβαση της από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ -που έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου καθώς περιέχει ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου- διαβιβάστηκε στη συνέχεια στον υπουργό Δικαιοσύνης και από εκεί στη Βουλή και στον Πρόεδρο της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Η συνέχεια της «οδύσσειας» της Λίστας Λαγκάρντ θα αποφασιστεί σε σύσκεψη που γίνεται στο γραφείο του κ.Μεϊμαράκη. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε να δοθεί όλη η δικογραφία στα κόμματα τις προσεχείς ημέρες είτε να δοθεί στα κόμματα μόνο η λίστα Λαγκάρντ ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας.
Υπενθυμίζεται πως η αντιπαραβολή από τους οικονομικούς εισαγγελείς της αυθεντικής λίστας από τις γαλλικές αρχές με την παλιά λίστα που είχε δώσει ο κ.Βενιζέλος έβγαλε «λαβράκι», καθώς από την αρχική λίστα είχαν αφαιρεθεί τρία αρχεία που αντιστοιχούν σε 3+1 ονόματα: Την εξαδέλφη του κ.Παπακωνσταντίνου, Ελένη, τον σύζυγό της, καθώς και τον σύζυγο της άλλης του ξαδέλφης Μαρίνας. Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΝΔ επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Τα τρία συγγενικά πρόσωπα του κ.Παπακωνσταντίνου, όπως αποκαλύφθηκε από τις έρευνες, σχετίζονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ένας εκ των οποίων είχε 1,2 εκατ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι η «λίστα Λαγκάρντ» είναι ουσιαστικά μια λίστα με καταθέτες της τράπεζας HSBC την περίοδο έως το 2007.
Η αποκάλυψη της αφαίρεσης των ονομάτων από την αρχική λίστα έχει ξεσηκώσει σάλο. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την αλλοίωση της λίστας που πήρε από την κ.Λαγκάρντ, και όπως ισχυρίζεται δεν γνώριζε ότι οι ξαδέλφες του ήταν καταθέτες στην HSBC και ότι τα ονόματά τους περιέχονταν στη Λίστα Λαγκάρντ.

1 σχόλιο

  1. η νουδουπασοκια πρεπει να χασει
    τρεις συνεχεις εκλογες,
    να μεινει εκτος εξουσιας
    για δωδεκα χρονια..
    μονο ετσι θα γινει καθαρση,
    μονο ετσι θα γλυτωσουμε
    απο τις 200 οικογενειες..
    μην περιμενετε απο τους δικαστικους
    ανθρωποι που βγαζουν
    τρια χιλιαρικα το μηνα,
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
    να τα βαλουν με τους φραγκατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση