GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πολιτικοί, η πολιτική και η διαφθορά…

Τα Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων… Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το εφα...

Τα Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων…
Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός.
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το εφαρμόζει κάποιος αυτά τα οποία δεν πιστεύει… Είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά ή καλύτερα για την συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων που λένε ότι κυβερνούν αυτή την χώρα. Ας είναι καλά η Τρόικα… 
Οι σκέψεις αυτές μας ήρθαν στο μυαλό μετά την χθεσινή σύλληψη του κυρίου Λαυρεντιάδη η οποία μάλλον έχει αργήσει μερικά χρόνια… Φυσικά «τα χρόνια» είναι σχήμα λόγου. Πριν φθάσουμε όμως στο χρονικό σημείο της σύλληψης του εν λόγω επιχειρηματία τι προηγήθηκε; Μα φυσικά η απόπειρα διάσωσης του και κάλυψης των προβλημάτων της Τράπεζας PROTON από τον κύριο Βενιζέλο. Έναν από τους τρεις κρίκους της συγκυβέρνησης σήμερα.
Τον Ιούλιο του 2011, μόλις δύο μήνες πριν αρχίσουν τις έρευνες τους οι εισαγγελείς, ο κύριος Βενιζέλος ως Υπουργός των Οικονομικών και διαβλέποντας «την ανάγκη διατήρησης της συστημικής (σσ: τι ωραίες λέξεις που έχει η γλώσσα μας) ευστάθειας του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα» αποφάσισε, και παρά τις αντίθετες εισηγήσεις αρμοδίων, να χορηγήσει στη Τράπεζα Proton ένα «δωράκι» 100.000.000 ευρώ!!! Και βέβαια όπως κάνει ο κάθε …σωστός πολιτικός, ο κύριος Βενιζέλος τράβηξε και έναν νόμο για να αμνηστεύσει τον εαυτό του. Και για να μην λέει ο νόμος ότι αμνηστεύεται αποκλειστικά ο κ. Βενιζέλος, και επειδή είναι και αυτός πολύ κουβαρντάς άνθρωπος, με ξένα κόλλυβα πάντοτε αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο των 750.000 € που πλήρωσε το δημόσιο, φρόντισε να αμνηστεύσει όλους τους Υπουργούς Οικονομικών…
Με λίγα λόγια όταν ακόμη κορόιδευε τους ξένους η κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου, ένα πράγμα απασχολούσε το μυαλό των κυβερνώντων. Πως θα συγκαλύψουν τους «δικούς» τους ανθρώπους… Τους ομοίους τους; Αυτούς που τους αισθανόντουσαν ότι είναι κοντά τους; Διαλέγετε ότι πιστεύετε και παίρνετε… 
Τώρα όμως που τα πράγματα έγιναν στριμόκ…., στριμώχθηκαν εννοούμε, που βγήκαν όλοι οι ξένοι, όλα τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού και αναφέρθηκαν στην ολιγαρχία που αντιστέκεται στην Ελλάδα, που φοροδιαφεύγει, που δεν την ακουμπά κανένας, ω του θαύματος φαίνεται ότι αφέθηκε η δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για αρκετά άτομα που συμμετείχαν στο σκάνδαλο της PROTON ΒΑΝΚ.
Θα γίνουμε κουραστικοί αλλά θα το επαναλαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Οι Έλληνες οφείλουν ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και ο Θεός ξέρει τι άλλο σε αυτούς τους πέντε, δέκα, δεκαπέντε δικαστικούς λειτουργούς και σε μερικούς άλλους ανθρώπους που έχουν σηκώσει το ανάστημα τους μπροστά σε αυτό τον εσμό διεφθαρμένων, επίορκων ατόμων που έχουν κυριολεκτικά καταλάβει και αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής κοινωνίας. 
Με τις γνώσεις τους, την επιστημονική τους επάρκεια, τον ανδρισμό που έχουν επιδείξει, και ας είναι γυναίκες μερικά από τα άτομα αυτά, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι για να εξαφανιστεί ότι σάπιο υπάρχει στην χώρα. Αυτό που έφερε, που εγκατέστησε ως σύστημα στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση και μετά το φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο. 
Και ας μην ξεχνάμε ότι ο δρόμος αυτών των δικαστικών λειτουργών (εισαγγελέων, ανακριτών κλπ) είναι γεμάτος αγκάθια είτε από νομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων είτε με την χρήση μέσων που χρησιμοποιεί η μαφία, όπως βομβιστικές επιθέσεις κλπ. Για να μην γράψουμε για την οικονομική τους εξαθλίωση… Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!
Επομένως η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της, δεν έχει να πιστωθεί το παραμικρό υπέρ της όσον αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς από πλευράς δικαιοσύνης. Εκτός και αν θεωρεί κανείς ότι συμμετοχή είναι και το να μην εμποδίσεις τον άλλο να κάνει την δουλειά του. Μα, λόγω των ξένων παραγόντων που τους παρακολουθούν στενά δεν είναι εύκολο να κάνουν κάτι τέτοιο τώρα. Προσπαθούν όσο μπορούν αλλά μέχρι ενός σημείου… Φαντάζεται κανείς σήμερα ο κύριος Βενιζέλος να μπορούσε να περάσει τον νόμο που πέρασε για την αμνήστευση του το 2011; Φαντάζεται κανείς να μπορούσε να δώσει σήμερα 100 εκατομμύρια ευρώ έτσι; Το τι κάνει η κυβέρνηση το δείχνει το σημερινό δημοσίευμα της Deutche Welle, η οποία έφθασε να αναφέρει ως εξιλαστήριο θύμα την Μαργαρίτα Παπανδρέου.
«Η ελληνική κυβέρνηση πασχίζει να διασκεδάσει τις ανησυχίες, δείχνοντας πως εργάζεται εντατικά για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελβετία. Πολλοί όμως αμφισβητούν την επιτυχία των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων», αναφέρει το δημοσίευμα, παραθέτοντας τη άποψη του Μισέλ Ντερομπέρ, στελέχους της Ένωσης Ιδιωτικών Ελβετικών Τραπεζών: «Όταν μέσα στο ίδιο στο ίδιο σου το σπίτι η φορολογική ηθική είναι αποδυναμωμένη, τότε μην περιμένεις αυτή να ενισχυθεί με μία συμφωνία με άλλες χώρες»!!! Δηλαδή τι άλλο να μας πουν οι ξένοι; Να πάρουν μαστίγιο και να ραπίσουν το εδώ πολιτικό και μη καθεστώς;
Η κυβέρνηση αυτή αλλά και όλες οι άλλες κυβερνήσεις στην χώρα μας ΜΟΝΟΝ ένα πράγμα μπορούν να πιστωθούν: για την άνοδο της διαφθοράς και ότι την ακολουθεί. Τρανή απόδειξη οι δηλώσεις του συλληφθέντος κυρίου Λαυρεντιάδη την εποχή της παντοδυναμίας του: Έγραφε το ΒΗΜΑ στις 11/12/2006:
«…Ο κ. Λαυρεντιάδης δεν κρύβει ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα «δεν είναι θετικό, πρέπει να έχεις πάθος για να ασχοληθείς με τις επιχειρήσεις». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «κάθε ημέρα είναι μια περιπέτεια» λόγω του ασταθούς θεσμικού περιβάλλοντος, της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Επικεντρώνεται στην τελευταία: «Η διαφθορά αποτελεί μάστιγα που πλήττει ιδιαίτερα τις μικρές επιχειρήσεις διότι είναι πιο ευάλωτες». Μιλάει εξ ιδίας πείρας επισημαίνοντας ότι «όταν μεγαλώνεις δεν μπορεί να σε αγγίξει γιατί πλέον έχεις επαφές και γνωριμίες». Αν και αναγνωρίζει ότι υπάρχει διαφθορά στις περισσότερες χώρες όπου δραστηριοποιείται, προσθέτει ότι στην Ελλάδα «τα κασέ είναι ασύλληπτα». Επομένως ο Ελληνικός λαός μπορεί να φωνάξει άνετα ένα ΖΗΤΩ στους σημερινούς πολιτικούς αναμορφωτές του που τον σώζουν. Τους ήρωες αυτούς… Τρομάρα τους… Να δούμε όμως από αυτούς τους σωτήρες-πολιτικούς ποιος θα μας σώσει…

2 σχόλια

  1. Όταν θα αναδημοσιεύετε άρθρα, καλό θα ήταν να βάζετε και την πηγή από όπου τα παίρνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ!!!
    - Τη δόση της ...Μέρκελ περιμένουν οι εργαζόμενοι των Τσίπρα, Σκουρλέτη, Στρατούλη, Λαφαζάνη, Τατσόπουλου, Κωνσταντοπούλου για να κάνουν Χριστούγεννα.!

    Μπορεί ο αμερικανοκομμουνιστικός (Τ) ΣΥΡΙΖΑ να ξιφουλκεί υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να… σκίζει μνημονιακές γάτες και τροϊκανούς χασέδες, αλλά τους δικούς του εργαζόμενους στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τους έχει στην πείνα!

    Κατά τα πρότυπα βεβαίως του «δάσκαλε που δίδασκες…» και των πρακτικών των άσπονδων συντρόφων του, των σπαγκοραμμένων του Περισσού, που εν τέλει έβαλαν λουκέτο στον 902 (πετώντας τους εργαζομένους στο δρόμο) και… ξένοιασαν.

    Η δόση δεν είναι άλλη από την ...κρατική επιχορήγηση του κόμματος, που περιμένουν για να εισρεύσει ρευστό στα ταμεία. Το αστείο είναι πως και αυτή προέρχεται από...την μεγάλη δόση που περιμένει η Ελλάδα».

    Αυτή είναι η αναλγησία των υποκριτών, δήθεν «φίλων του εργάτη». Να συστήνουν… υπομονή στους απλήρωτους εργαζομένους, όπως κάνουν όλα τα μεγάλα αφεντικά!

    Κι αν δεν έρθει η δόση μέχρι τα Χριστούγεννα, τι θα γενεί;
    Προφανώς, οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσουν μαύρες γιορτές.

    Τι θα μπορούσε να γίνει, αν υπήρχε μια ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία, από τους κοινωνικά αναίσθητους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ;
    Το συνονθύλευμα έχει 71 έδρες.

    Πόσοι να είναι οι εργαζόμενοι στο κομματικό ραδιόφωνο;
    Είκοσι, τριάντα, δε μπορεί να είναι περισσότεροι.
    Ένα χιλιαρικάκι, λοιπόν, -που δε θα τους λείψει- να έβαζε καθένας από τους 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει και περισσεύει για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να κάνουν γιορτές αξιοπρεπώς.

    Κι όταν το κόμμα πάρει την πολυπόθητη δόση, να το δώσει πίσω στους βουλευτές το χιλιάρικο.
    Λύσεις, λοιπόν, υπάρχουν.
    Λίγη κοινωνική ευαισθησία χρειάζεται, αλλά ποιος την έχασε για να τη βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση