GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Β.Κορέα: Κανονικά κινείται ο δορυφόρος που εκτοξεύθηκε

Ο ΟΗΕ φοβάται για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου παρά τις αποφάσεις του   Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος τον οποίο εκ...

Ο ΟΗΕ φοβάται για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου παρά τις αποφάσεις του
 
Κανονικά στην τροχιά του κινείται ο δορυφόρος τον οποίο εκτόξευσε την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις.
«Ο δορυφόρος που τέθηκε σε τροχιά από έναν πύραυλο Unha-3, κινείται κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, Κιμ Μιν-Σέοκ.
«Δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος της αποστολής που έχει ο δορυφόρος αυτός. Χρειάζονται περίπου δυο εβδομάδες για να πούμε με βεβαιότητα εάν πράγματι ένας δορυφόρος λειτουργεί. Για την ώρα λειτουργεί κανονικά» τόνισε ο Νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη και κεκλεισμένων των θυρών καταδίκασε την εκτόξευση του δορυφόρου εκφράζοντας ανησυχία γι΄αυτό που η Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε «τεχνολογική πρόοδο».
Η διεθνής κοινότητα «βλέπει» πίσω από τις ανακοινώσεις της Βόρειας Κορέας συγκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
«Τα μέλη του ΣΑ καταδικάζουν την εκτόξευση αυτή, η οποία αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων 1718 και 1874 του Συμβουλίου. Τα μέλη του ΣΑ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την κατάλληλη απάντηση» δήλωσε ο Μαροκινός πρεσβευτής Μοχάμεντ Λουλίσκι, ο οποίος προεδρεύει αυτό τον μήνα στο όργανο του ΟΗΕ.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση