GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ώρα της επανάστασης του αυτονόητου

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκα την πόλη της Θεσσαλονίκης και με μια μικρή περιπέτεια υγείας που είχα , βρέθηκα αντιμέτωπος με το ανύπα...

Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκα την πόλη της Θεσσαλονίκης και με μια μικρή περιπέτεια υγείας που είχα , βρέθηκα αντιμέτωπος με το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος και την χαμηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών του και μέσα σε αυτή την περιπέτεια, μου ήρθε στη σκέψη μια φράση…”η επανάσταση του αυτονόητου”!
Όταν λοιπόν χρειάστηκε να μπω στο ιατρείο να εξεταστώ είδα τους γιατρούς να αποστειρώνουν τα ιατρικά τους εργαλεία όχι στον σχετικό μηχάνημα αλλά με κάψιμο, με αναπτήρα και οινόπνευμα! ” έχει χαλάσει ο κλίβανος και δεν μας τον αντικαθιστούν”!
Κι όμως το κράτος μη μπορώντας να εντοπίσει τους επίορκους που σπαταλούσαν τα δημόσια χρήματα στα νοσοκομεία προτίμησε να περικόψει τις δαπάνες για το σύνολο της υγείας!
” πονάει χέρι, κόβει χέρι” λοιπόν η τακτική στην Ελλάδα του 2012.
Η ίδια τακτική εφαρμόζεται και σε άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως για παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου και εκεί μη μπορώντας να περιορίσουν-πατάξουν τους λαθρεπιβάτες προτιμούν να καλύψουν το κενό στα έσοδα με αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.
Ένα άλλο θέμα που θίγει πολύ περισσότερους πολίτες είναι αυτό της κατάργησης του αφορολόγητου. Εδώ το κράτος μη μπορώντας να εντοπίσει αυτούς που κρυβόταν πίσω από το αφορολόγητο και δήλωναν χαμηλά εισοδήματα ενώ στην κατοχή τους έχουν μεγάλες περιουσίες, αρχικά μείωσε το αφορολόγητο όριο και τώρα θα το καταργήσουν πλήρως.
Δεν μπορεί να σταματήσει το κράτος το λαθρεμπόριο καυσίμων και για να καλύψουν την απώλεια στα φορολογικά έσοδα αυξάνουν το φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με άμεσο αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση και πιθανότατα να κλείσουν και πολλά πρατήρια και με φυσικό ακόλουθο να μην εισπράτει και τους ανάλογους φόρους!
Από τα παραπάνω γίνετε σαφές ότι αυτός που την πληρώνει στην Ελλάδα του μνημονίου είναι ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ, είναι αυτός που πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές, τα εισιτήρια του στα Μ.Μ.Μ. , αυτός που δηλώνει τα πάντα στην εφορία, αυτός που είναι γενικότερα εντάξει στις υποχρεώσεις του.
Το κράτος λοιπόν αντί να πράξει το αυτονόητο…διάλεξε τον εύκολο δρόμο και χτυπάει τον μικρομεσαίο νοικοκύρη, οι αντοχές όμως των νοικοκυρέων φτάνουν στο τέλος τους με απρόβλεπτες συνέπειες! Το αυτονόητο δε βρήκε εφαρμογή και στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας μιας και το κράτος έχασε έσοδα από αυτούς που παρέδωσαν πινακίδες με αποτέλεσμα να χάσει φόρους και από τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων αλλά και από τα συνεργεία αυτοκινήτων που περιορίζετε το πελατολόγιο τους. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα μη εφαρμογής του αυτονόητου που όλοι μας τα αντιλαμβανόμαστε εκτός από αυτούς που εθελοτυφλούν!
Αναρωτιέμαι λοιπόν και λέω μήπως τελικά το κλειδί για την εξισορρόπηση του κόστους ζωής με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και της εξοικονόμησης χρημάτων του δημοσίου είναι η εφαρμογή του αυτονόητου;
Μήπως ήρθε ή ώρα της επανάστασης του αυτονόητου;
Χρυσοβέργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση