GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς τις Φιλιππίνες κατευθύνεται και πάλι ο τυφώνας Μπόπα

Εκ νέου σήμερα προς τη χώρα κατευθύνεται ο τυφώνας Μπόπα, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων στις νότιες Φιλιπ...

Εκ νέου σήμερα προς τη χώρα κατευθύνεται ο τυφώνας Μπόπα, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 500 ανθρώπων στις νότιες Φιλιππίνες, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.
Ο Μπόπα, με ανέμους που φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα της ώρα, αναμένεται να πλήξει αυτή τη φορά το βόρειο τμήμα των Φιλιππίνων και κυρίως το νησί Λουζόν, το κεντρικό νησί της χώρας, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Μανίλα.
Πολλοί από τους περισσότερους από 500 νεκρούς δεν έχουν αναζητηθεί ακόμη και σήμερα από τους συγγενείς τους, γεγονός που αναγκάζει τις αρχές των Φιλιππίνων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν έναν ομαδικό τάφο, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργία, 546 σοροί έχουν εντοπιστεί από την Τρίτη οπότε ο τυφώνας έπληξε τη χώρα, όμως τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 452 νεκρούς, 463 τραυματίες και 532 αγνοούμενους.
Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνο Ακίνο ο τρίτος έχει κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της σοβαρότητας της καταστροφής.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα ενταθούν οι προσπάθειες παροχής βοήθειας στους πληγέντες, ενώ θα αποδεσμευθούν πόροι για την ανακούφισή τους. Παράλληλα, θα γίνει έκκληση για διεθνή βοήθεια και προσπάθεια να ελεγχθούν αποτελεσματικά οι τιμές των βασικών προϊόντων στις πληγείσες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση