GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από ανθρώπινο λάθος το ναυάγιο στην Ολλανδία

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η ναυτική τραγωδία που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη Βόρεια Θάλασσα, 50 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του...

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδεται η ναυτική τραγωδία που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στη Βόρεια Θάλασσα, 50 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ρότερνταμ, όπου βυθίστηκε το ελληνικής διαχείρισης πλοίο Baltic Ace, μετά τη σύγκρουσή του με το φορτηγό πλοίο Corvus J, νηολογίου Κύπρου.
Από τα 24 μέλη του πληρώματός του Baltic Ace τουλάχιστον 4 έχασαν τη ζωή τους, 13 έχουν διασωθεί και 7 εξακολουθούν να αγνοούνται. «Η πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες είναι μικρή εξαιτίας της θαλασσοταραχής και των χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά εξακολουθούμε να ελπίζουμε», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ολλανδικής ακτοφυλακής.
Έντεκα από τα 24 μέλη του πληρώματος του Baltic Ace ήταν Πολωνοί, μεταξύ αυτών και ο καπετάνιος. Έξι από αυτούς έχουν διασωθεί, όμως πέντε εξακολουθούν να αγνοούνται, δήλωσε ο Γιάνους Βόλοζ, δεύτερος γραμματέας της πολωνικής πρεσβείας στη Χάγη.
Ένας από τους διασωθέντες ήταν Βούλγαρος, ένα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος ήταν Φιλιππινέζοι και Ουκρανοί.
Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία στο Ρότερνταμ και το Βέλγιο και δύο έλαβαν ιατρική βοήθεια στο πλοίο που τους περισυνέλεξε
Το Baltic Ace μετέφερε 1.417 καινούργια αυτοκίνητα από την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε η Stamco Ship Management Co. Ltd, με έδρα τον Πειραιά, που διαχειρίζεται το πλοίο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Ray Car Carriers, με έδρα το νησί Μαν.
Η ολλανδικές αρχές επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα για να ενημερωθούν αν μπορούν να ερευνήσουν τη βύθιση του Baltic Ace, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι έχουν δικαιοδοσία, αφού το πλοίο βυθίστηκε εκτός των χωρικών υδάτων της χώρας
Το Baltic Ace κατευθυνόταν από το Ζέεμπρουγκε στο Βέλγιο στην Κότκα της Φινλανδίας, ενώ το Corvus J κατευθυνόταν από το Γκράνγκεμαουθ της Σκοτίας προς την Αντβέρπη του Βελγίου.
Η σύγκρουση σημειώθηκε σε μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς της Βόρειας Θάλασσας.

1 σχόλιο

  1. ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΕΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ ΕΔΙΝΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΟΙΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΥΤΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση