GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έμφαση στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας

Μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για επενδύσεις που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταρ...

Μεταστροφή του αρνητικού κλίματος για επενδύσεις που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ενώ -υπό το πρίσμα των θετικών για την Αθήνα αποφάσεων των Βρυξελλών – εμφανίζεται αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Τονίζει δε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο μοντέλος ανάπτυξης, που έχει στόχο να μειώσει τις εισαγωγές σε προϊόντα που μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα και να αυξήσει τις εξαγωγές της χώρας.
Μλώντας στην ημερίδα με θέμα: «Α’ Κύκλος Διαλόγου με τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις» στο αφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Νοταράκης τόνισε ότι στην βελτίωση του κλίματος στο εσωτερικό θα συμβάλει καθοριστικά η εξόφληση μέχρι τον Μάρτιο των κρατικών υποχρεώσεων προς ιδιώτες, έως του ποσού των 7 δισ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «οι εξαγωγείς είναι η πρώτη ομάδα που πρέπει να εξοφληθεί».
Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό της εξαγωγικής στρατηγικής σημείωσε τη σημασία που δίνεται στον συντονισμό όλων των συναρμόδιων για τη διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης και τη διείσδυση σε νέες αγορές.
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης, ζήτησε να στρέψουμε την προσοχή μας σε μια πιο ποιοτική γραμμή παραγωγής. «Όλος ο κόσμος κάνει στροφή στην ποιότητα και αυτό ταιριάζει στην αγροτική μας παραγωγή» είπε, επισημαίνοντας τις δράσεις που έχουν τεθεί στην υπηρεσία των επιχειρήσεων για να ενισχυθεί η εξωστρέφεια.
Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μίχαλος, ανέφερε ότι η εξόφληση των δημοσίων οφειλών του δημοσίου προς τους επιχειρηματίες, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων θα βοηθήσουν στον στόχο της αύξησης των εξαγωγών.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δράσεις της οικονομικής διπλωματίας ώστε να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια στην εξαγωγική προσπάθεια της χώρας, ενώ ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές αποστολές στο Κατάρ, το Αμπού Ντάμπι και την Ινδία το πρώτο τρίμηνο του 2013.
Ο πρόεδρος του ΟΠΕ Αλκ. Καλαμπόκης, έκανε απολογισμό της δράσης του Οργανισμού για το 2012 και τόνισε ότι ο Καναδάς η Βραζιλία και άλλες χώρες έχουν μπει στο κάδρο της εξαγωγικής μας προσπάθειας.
Οι επιχειρηματίες ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να μην αποκλείονται οι μικρές και νέες επιχειρήσεις από τις δράσεις υποστήριξης των εξαγωγών και καλύτερο συντονισμό των κλαδικών δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση