GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ιστορία του Κόνραντ Χίλτον...

Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων (Hilton). Ο Κόνραντ Χίλτον (Conrad Hilton) γεννήθηκε στο Νέο Μεξικό...

Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων (Hilton). Ο Κόνραντ Χίλτον (Conrad Hilton) γεννήθηκε στο Νέο Μεξικό στις 25 Δεκεμβρίου 1887, από πατέρα νορβηγό και μητέρα γερμανίδα.
Το 1919 μετακόμισε στο γειτονικό Τέξας και αγόρασε ένα μικρό ξενοδοχείο στο Σίσκο. Οι δουλειές πήγαιναν καλά και στις 2 Αυγούστου 1925 έγιναν τα εγκαίνια του πρώτου μεγάλου ξενοδοχείου του στο Ντάλας. Την ίδια χρονιά, παντρεύτηκε τη Μαίρη Μπάρον, με την οποία απέκτησε τρία αγόρια.
Χώρισαν το 1934 και ο Κόντραντ το 1942 σύναψε δεύτερο γάμο με την ηθοποιό Ζα Ζα Γκαμπόρ. Απόκτησαν μία κόρη και χώρισαν το 1946, τη χρονιά που ιδρύθηκε η «Χίλτον Χοτέλ Κορπορέισιον».
Το 1957 ο Κόνραντ Χίλτον εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Be My Guest» (Είσαι ο φιλοξενούμενός μου). Τον Απρίλιο του 1963 ήρθε στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει το Χίλτον της Αθήνας, το πρώτο άξιο λόγου οικοδόμημα στη μεταπολεμική Ελλάδα, που παραμένει ακόμη και σήμερα ένα από τα εντυπωσιακά κτίρια της πρωτεύουσας.
Το 1976 παντρεύτηκε για τρίτη φορά την Μέρι Κέλι και έζησαν μαζί ως τον θάνατό του στις 3 Ιανουαρίου 1979.
Περισσότερες πληροφορίες:
Ο Κόνραντ Χίλτον είναι προπάππος της γνωστής Πάρις Χίλτον.
Σε κάθε δωμάτιο των ξενοδοχείων «Χίλτον» υπάρχει η αυτοβιογραφία του ιδρυτή της αλυσίδας «Be My Guest» και η Βίβλος.
Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο έκαναν την πρώτη Έκκληση για την Ειρήνη καθισμένοι γυμνοί στο δωμάτιο 902 του Χίλτον στο Άμστερνταμ, από τις 25 έως τις 31 Μαρτίου 1969. Το συγκεκριμένο δωμάτιο αποτελεί σήμερα τουριστικό αξιοθέατο.
Πηγή: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση