GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζεεχόφερ: Αποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους

Κατηγορτηματικά κατά Kατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται o αρχηγός των γερμανών χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ...


Κατηγορτηματικά κατά Kατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσεται o αρχηγός των γερμανών χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ, στον απόηχο της συνέντευξης της Αγκελα Μέρκελ στην Bild am Sonntag, όπου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικού κουρέματος του ελληνικού χρέους πριν από το 2016.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας , σε δηλώσεις του στη σημερινή Passauer Neuen Presse, υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «την λάθος απάντηση» στο ελληνικό ζήτημα, διερωτώμενος: «Ποιος είναι αυτός που θα εξοικονομούσε χρήματα και θα προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις, εάν γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα απομειωθεί το χρέος του;».
Ο κ. Ζεεχόφερ θεωρεί πως η γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρη θέση και συνεχίζει να «στροβιλίζεται» γύρω από το ζήτημα του κουρέματος.
«Για μένα αυτό αποτελεί ένα σημείο, στο οποίο δεν μπορεί να συμπράξει το CSU», σχολίασε.
Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, θα συνεχίσει, όπως φαίνεται, να απασχολεί την Ευρωζώνη, αφού, σύμφωνα με τους υποστηρικτές, αποτελεί για την Αθήνα τη μοναδική σανίδα σωτηρίας ώστε να καταφέρει και πάλι να ορθοποδήσει. Από την άλλη πλευρά, η άποψη αυτή δεν παύει να έχει σφοδρούς πολέμιους στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση