GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις γερμανικές αποζημιώσεις αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα, ημέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώ...



Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα, ημέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τα Καλάβρυτα, και παρευρέθη στις εκδηλώσεις μνήμης της μαρτυρικής πόλης, όπου κατέθεσε στεφάνι στον τόπο θυσίας.
Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
«Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ο χρόνος πάγωσε, σταμάτησε τη στιγμή της ναζιστικής θηριωδίας. Οι δείκτες του ρολογιού όμως έμειναν παγωμένοι να σημαδεύουν το μέλλον. Για να διδάσκονται οι επόμενες γενιές ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ. Με αυταπάρνηση, κυρίως όμως με αξιοπρέπεια στάθηκε αυτός ο λαός στο ύψος του. Κυρίως να μαθαίνουν οι νεώτερες γενιές ότι σ΄ αυτό τον τόπο δεν πέρασε ούτε θα περάσει ποτέ ο φασισμός. Και ας προσπαθούν ορισμένοι όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στη χώρα μας να παραχαράξουν την ιστορία. Είναι στιγμές που θα πρέπει να στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στην ιστορία του λαού μας και με αναστοχασμό. Με στόχο να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ταυτότητα. Αυτός ο τόπος έχει περάσει μεγάλες συμφορές, καταστροφές, κατάφερε όμως να σταθεί όρθιος. Με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση. Αυτό χρειάζεται και τώρα ο λαός μας. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, την Ελλάδα που θα είναι αντάξια της ιστορίας του λαού της».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, τόνισε:
«Είναι ένα θέμα το οποίο για ηθικούς κυρίως λόγους θα θέλαμε να μην το ξεχνάμε. Και ένα μάρκο να ήταν, όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου του πατριώτη και αγωνιστή Μ. Γλέζου.


«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας άφησαν ένα δυσβάσταχτο χρέος που μας ταλαιπωρεί και ψάχνουμε τρόπο να ξεφύγουμε απ΄ αυτό. Ο λαός μας δεν έφταιξε. Οφείλουν και οι άλλες κυβερνήσεις οι σημερινές και οι άλλοι λαοί να ξεπληρώσουν το χρέος που άφησαν παλιότερες κυβερνήσεις χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Είναι κυρίως θέμα ηθικής τάξης. Και βεβαίως οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους λαούς. Οι εκδηλώσεις μνήμης είναι για να μας κάνουν να μην λησμονούμε αλλά και για να μας δυναμώνουν να μην ξανακάνουμε το λάθος να αφήσουμε τον φασισμό, τη διχόνοια, το μίσος να φύτρωσε ανάμεσά μας».
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση