GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επαναλαμβάνουν το επικό ταξίδι του Σάκλετον

Ομάδα ερευνητών ετοιμάζεται να επαναλάβει το επικό ταξίδι του ιρλανδικής καταγωγής εξερευνητή Ερνεστ Σάκλετον ο οποίος απέτυχε στην προσ...

Ομάδα ερευνητών ετοιμάζεται να επαναλάβει το επικό ταξίδι του ιρλανδικής καταγωγής εξερευνητή Ερνεστ Σάκλετον ο οποίος απέτυχε στην προσπάθειά του να φτάσει στο Νότιο Πόλο το 1914.
Το πλοίο του Σάκλετον, το «Endurance», παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτικής, και τελικά βυθίστηκε. Η προσπάθεια του Σάκλετον να ειδοποιήσει για το ναυάγιο και να φέρει βοήθεια θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα σημαντικότερα ταξίδια που έχουν γίνει ποτέ.
Μαζί με ορισμένα μέλη του πληρώματός του, ο εξερευνητής επιβιβάστηκε σε σωσίβια λέμβο και κάλυψε μια απόσταση 800 μιλίων από το Ελεφαντ Αϊλαντ στο νησί Σάουθ Τζόρτζια, όπου ήξερε ότι βρισκόταν φαλαινοθηρικός σταθμός. Το ταξίδι αυτό διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια.
Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον αυστραλό εξερευνητή και περιβαλλοντολόγο Τιμ Τζάρβις σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ένα ακριβές αντίγραφο της μήκους 6,85 μέτρων σωσίβιας λέμβου και να καλύψουν την ίδια απόσταση.
Η λέμβος ονομάστηκε «Μαρία Σάκλετον» από την εγγονή του εξερευνητή και το ταξίδι με αυτή κάθε άλλο παρά ακίνδυνο είναι αφού το πλοίο δεν διαθέτει καρίνα και είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί. Επίσης οι επιστήμονες δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία τα οποία δεν υπήρχαν στην εποχή του Σάκλετον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση