GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ: Καπιταλιστική ανάπτυξη πάνω σε ερείπια…

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό», τον...

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών, είναι εχθρική προς το λαό», τονίζει το ΚΚΕ αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνουν με όρους που θα εξασφαλίζουν την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία τους, με πιο φτηνή εργατική δύναμη, προώθηση όλων των αντεργατικών μέτρων, πτώχευση αυτοαπασχολουμένων, σαρωτική ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, προκλητικές εισφοροαπαλλαγές και φοροαπαλλαγές, τη στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από τη φορο-εξόντωση».
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ σημειώνεται ότι «η καπιταλιστική ανάπτυξη, που αποθεώνουν όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», θα γίνει πάνω σε ερείπια δικαιωμάτων και δεν θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Οι νέες θέσεις εργασίας θα είναι σε συνθήκες γαλέρας και λιγότερες από αυτές που χάνονται καθημερινά εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ καταλήγει αναφέροντας πως «οι εργαζόμενοι έχουν μία επιλογή: Οργάνωση της πάλης για την απόκρουση των μέτρων, ανοίγοντας το δρόμο για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» και προσθέτει ότι «οι εξελίξεις και οι λαϊκές ανάγκες απαιτούν Λαϊκή Συμμαχία για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση