GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξάνθη: Δέματα ανθρωπιάς...

Δέματα με τρόφιμα πρώτης ανάγκης διανέμονται τις τελευταίες ημέρες στους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, που ανήκουν σε ευπαθε...

Δέματα με τρόφιμα πρώτης ανάγκης διανέμονται τις τελευταίες ημέρες στους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Σταυρούπολης το οποίο σε πρώτη φάση συγκέντρωσε και διανέμει 34 δέματα, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη διανομή μέχρι το τέλος των εορτών. 
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων θα παρασκευαστούν και θα διατεθούν περίπου 20 γεύματα σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα καθώς και σε μοναχικούς πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους και ανήμπορους που κατοικούν στην περιοχή. 
Τα δέματα αποτελούν μια μικρή ανακούφιση για ένα κομμάτι του πληθυσμού της ορεινής περιοχής, η οποία έχει αποψιλωθεί πλήρως μετά και τη συνεχόμενη υποβάθμιση των κοινωνικών της δομών και υπηρεσιών.  
Πηγή: Thrakitoday.com

2 σχόλια

  1. Σταματήστε το βρώμικο παιγνίδι σας πολιτικάντηδες της ΠΛΑΚΑΣ βολεμένοι γιατί θα σας πάρει ο ΔΙΆΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΌΛΩΝ ΣΑΣ... δεν έχετε καταλάβει ότι τον λαό δεν τον ενδιαφέρουν ΤΑ ΣΤΗΜΈΝΑ παιγνίδια σας..


    Το παιγνίδι είναι στημένο τα {δάνεια} που πήραμε μαθηματικά ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΟΥΝ.. άρα τι κάνουμε αν θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα; θα πρέπει να ΝΤΟΠΑΡΙΣΤΟΎΜΕ , η οικονομία μας λοιπών είναι μια ντοπαρισμένη οικονομία ...Ποιος όμως ντόπαρε την οικονομία μας ποιος; και γιατί; πιο είναι το επάθλων!!! ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΤΌΠΟΥ ... δυστυχώς είμαστε πλούσιοι...

    Εστι μπήκε το σχέδιο μπροστά , χρεώστε, χρεώστε, χρεώστε και αν μερικοί, καλοί οικονομολόγοι έλεγαν είναι αδύνατων να αποπληρωθούν ΌΛΑ ΑΥΤΆ, αυτοί όμως συνέχιζαν και έφτιαχναν πυραμίδες στο χρηματιστήριο, έδιναν επιδοτήσεις χωρίς ελέγχο , κάνανε ολυμπιακούς αγώνες, διόριζαν στο δημόσιο αργόσχολους, έδιναν μαϊμού σύνταξης, έδιναν μισθούς και επιδόματα και σας έλεγαν ότι είσαστε οι μεγάλοπαράγοντες τον Βαλκανίων ,το κέντρο της γης...ΚΑΙ ΧΡΈΩΝΑΝ....

    Μέτα ήλθαν να μας σώσουν!! {{Θα τους πίστευα αν οδηγούσαν μερικούς πολιτικούς μας στο δικαστήριο της Χάγης για εσχάτη προδοσία}} Από αυτούς που σας λένε μαζί τα φάγαμε ...ΤΟ ΈΚΑΝΑΝ; ΟΧΙ , ΓΙΑΤΊ;...

    Γιατί το Τ.Α.Υ.Π.Ε.Δ θα κατασπαράξει τα ΠΆΝΤΑ {δεν πιάσαμε τους στόχους θα σας λένε κάθε μήνα, το ξέρουν και το ξέρουμε πολύ καλά 1+1 κάνει 2 και όχι 12 } βάλετε και άλλους φόρους μειώστε μισθούς σύνταξης Δ.Λ Φέρετε και τα πεζούλια σας..

    Το 2016 στο ΚΡΑΤΟΣ-ΕΤΑΙΡΕΊΑ θα υπάρχουν δικοί τους άνθρωποι ΠΑΝΤΟΎ , σιγά σιγά θα αφοπλίζουν το στρατό {έχουν δικό τους} την αστυνομία, την δικαιοσύνη, τους πολιτικούς τα ΠΆΝΤΑ..στο όνομα της διαφθοράς !!! γιατί; ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΧΡΩΣΤΆΤΕ ΌΛΟΙ ΣΑΣ. με μαθηματική ακρίβεια όλα αυτά ..

    Αυξήσεις και ΧΑΡΑΤΣΙ παντού συν την ανεργία συν μύωση βιοτικού επιπέδου ΘΑ ΚΟΙΤΆΞΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ έτσι δεν θα πλήρωσης κάποιο φόρο τους, ΑΥΤΌ ΉΤΑΝ πάει έγινες διεφθαρμένος.. ΑΡΑ πρέπει να τιμωρηθείς να σου πάρουν το σπίτι, την πίστη και το χωραφάκι.. {ΜΑΖΊ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ]...

    Αντί λοιπών να τρέχεις πίσω από διαφημιζόμενη φιλανθρωπία τον καναλιών {ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΎΜΕ} και να τους παρακαλάς για ένα πιάτο φαΐ,θα έπρεπε να εκπαιδευόσουν ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΧΈΣΕΙΣ , να μπεις σε ομάδες αντάρτικού πολέμου..

    Σου το φωνάζουν ΌΛΟΙ, ΣΤΑ ΜΜΕ, είμαστε σε ΠΌΛΕΜΟ..έναν πόλεμο που τον έχασαν αυτοί που θέλουν να σε σώσουν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με συνθήματα γηπέδου, με την μαγκιά της τεστοστερόνης του πορτιέρη του κωλαδικου...

    Η Ο.Π.Λ.Α καλεί ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες ΠΟΛΙΤΕΣ Αριστερούς-δεξιούς- κεντρώους να αυτοοργανωθούν...

    Υ.Γ .. εμείς δεν είμαστε κόμμα, εμείς δεν θέλουμε ψήφους{είμαστε από θέση εκτός κομμάτων και κυβερνήσεων] υπάρχουν άλλοι καλύτεροι από εμάς να κυβερνήσουν την χώρα , αυτούς ψάχνομε και εμείς, όμως μέχρι να βρεθούν θα υπερασπιστούμε τα πεζούλια μας ... ΚΑΛΉ ΑΝΤΆΜΩΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέβεζα:Έξω οι μαυραγορίτες από τις γειτονιές μας.

    «Εκμεταλλέυομαι την ανάγκη σου» ο μαυραγορίτης της γειτονίας σου.
    Για την περίοδο 40-44 λίγο πολύ όλοι ξέρουμε.

    Αυτό που έντεχνα όμως αποκρύπτεται είναι η προσπάθεια από μεριάς κράτους να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη το γεγονός ότι εκτός από τους ναζί και την κυβέρνηση των ανδρείκελων που σχηματίστηκε υπήρξε και άλλη μια κατηγορία ντόπιων καιροσκόπων, κερδοσκόπων που προσπάθησαν να αρπάξουν την ευκαιρία και να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους.

    Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 41-42 ξεσπάει ο μεγάλος λιμός.

    Οι νεκροί στους δρόμους γίνονται ένα συνηθισμένο φαινόμενο, κάπου εκεί στο σημείο μηδέν της επιβίωσης κάνουν έντονη την εμφάνιση τους οι μαυραγορίτες, τομάρια της αστικής τάξης.

    Εκμεταλλευόμενοι την πείνα και την εξαθλίωση απέκτησαν τεράστιες περιουσίες αγοράζοντας κινητά αντικείμενα αξίας (κοσμήματα,χρυσαφικά….) ως και ακίνητα (κατοικίες, οικόπεδα …) στο 15%-25% της πραγματικής αξίας.

    Σήμερα διανύοντας την καπιταλιστική κρίση του σάπιου συστήματος οι ίδιοι επανεμφανίζονται, νομιμοποιημένοι πλέον ως καταστήματα αγοράς χρυσού, για να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά την εξαθλίωση και την ελπίδα.

    Στην Ελλάδα αριθμούν πάνω από 3.000 καταστήματα εκμετάλλευσης και συγκεκριμένα στην πόλη της Πρέβεζας 9 ως τώρα.

    Πρωταρχικό ρόλο παίζει το ίδιο το εμετικό κράτος με τις νέες διατάξεις περί «ανοίγματος» κλειστών επαγγελμάτων ευνοώντας και νομιμοποιώντας την πρακτική αυτή της εκμετάλλευσης της απόγνωσης των πολιτών, αφού για την αδειοδότηση των μαυραγοριτών είναι υπεύθυνο το τοπικό αστυνομικό τμήμα σύμφωνα με την διάταξη 1023/2/42.

    Συγκεκριμένα, τα καταστήματα αυτά αγοράζουν το 40% έως και 15% της πραγματικής αξίας των αντικειμένων. Έπειτα, με αντάλλαγμα χρηματικά μπόνους τα στέλνουν σε χυτήρια κι αφού μετατραπούν σε ράβδους χρυσού καταλήγουν μέσω offshore εταιριών σε πολυεθνικές της Γερμανίας και της Ιταλίας με οριστικό προορισμό τα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας. Ο καταναλωτισμός των εορτών δεν είναι βιοποριστική ανάγκη σου ώστε να ξεπουληθείς στους νόμιμους ληστές. Ας στραφούμε στο δρόμο της αλληλοβοήθειας.

    ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΚΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ
    ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ
    ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ
    <

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/12/2012

    ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΪ (Αγ.Χαράλαμπος)


    ΠΗΓΗ Indymedia

    Δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας καταφεύγουν σ αυτές τις ύαινες και για να καλύψουν ανάγκες διατροφής, ή χρέη σε λογαριασμούς, κι αναγκάζονται να δώσουν ακόμα και χρυσά δόντια ή βέρες σε πολύ χαμηλές τιμές.

    Υπενθυμίζω δυο πράγματα:

    1. Το ΕΑΜ τιμωρούσε παραδειγματικά τέτοια παράσιτα, που τις πιο πολλές φορές ήταν και συνεργάτες των κατακτητών.

    2. Η προσφυγή στο δανεισμό ΔΕΝ είναι λύση. Γιατί μοιραία τα ελάχιστα που θα σου δώσουν, δεν θα κρατήσουν παρά μόνο λίγες μέρες. Και μετά; Τι θα πουλήσεις; Η επανάσταση και η αντίσταση αντίθετα, ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ και μάλιστα οριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση