GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπουργό Οικονομικών θέλει για αντικαταστάτη του Γιούνκερ η Γερμανία

Η Γερμανία προτιμά νέος επικεφαλής του Eurogroup στη θέση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να είναι ένας υπουργός Ο...

Η Γερμανία προτιμά νέος επικεφαλής του Eurogroup στη θέση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να είναι ένας υπουργός Οικονομικών, όπως δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα νέος επικεφαλής της Ευρωομάδας να είναι ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο Σόιμπλε δεν απάντησε ευθέως. Υπογράμμισε παρόλα αυτά ότι «η γερμανική κυβέρνηση προτιμά (ο αντικαταστάτης του Γιούνκερ) να προέρχεται από τις τάξεις των υπουργών Οικονομικών» της ευρωζώνης.
Το όνομα του Μοσκοβισί κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό ως πιθανός αντικαταστάτης του Γιούνκερ από τον Ιανουάριο.
Ο ίδιος ο γάλλος υπουργός δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι επισήμως υποψήφιος προς το παρόν, όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το όνομά του να προκύψει έπειτα από «συλλογική σκέψη».
Εξάλλου, όσον αφορά τον ενιαίο ευρωπαϊκό μηχανισμό τραπεζικής εποπτείας, για τον οποίο οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι ελπίζει πως όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τα Χριστούγεννα.
«Εργαζόμαστε εντατικά για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις μιας τραπεζικής εποπτείας πριν τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό τον λόγο θα συναντηθούμε ξανά στις Βρυξέλλες την Πέμπτη», σημείωσε ο Σόιμπλε. «Έτσι, η εφαρμογή της εποπτείας αυτής θα μπορέσει να ξεκινήσει το 2013», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πάντως σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό: «το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», η οποία αναμένεται να αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση