GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη περίοδο»

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη έχει ακόμη να διανύσει «μια δύσκολη περίοδο» επώδυνων μεταρρυθμίσεων, χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και υψηλής ανερ...

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη έχει ακόμη να διανύσει «μια δύσκολη περίοδο» επώδυνων μεταρρυθμίσεων, χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας, εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να «χαλαρώσει» όσον αφορά τις προσπάθειές της για προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε, επίσης, τις αισιόδοξες προβλέψεις ότι έχουν παρέλθει τα χειρότερα για την ευρωζώνη.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ χαιρέτισε τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών και για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά όσον αφορά τις προβλέψεις της για το μέλλον φάνηκε επιφυλακτική.
«Ναι, έχουμε ήδη επιτύχει κάτι, αλλά πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας μια περίοδο πολύ δύσκολη», σημείωσε.
Και πρόσθεσε: «Ένας λόγος για τον οποίο είμαι προσεκτική στις προβλέψεις μου είναι ότι η διαδικασία προσαρμογής, την οποία πρέπει να περάσουμε είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη».
«Η ευρωζώνη δεν θα δει τα αποτελέσματα από την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και τις άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για αρκετά χρόνια, με το 2013 να διαγράφεται ως άλλη μία χρονιά με προκλήσεις», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.
Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ η «πολύ χαλαρή δημοσιονομική πειθαρχία» των τελευταίων ετών στην Ευρώπη και «οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα», επισημαίνοντας ότι «αυτά έγιναν σε μία πολύ μακρά περίοδο και θα πρέπει να απαλειφθούν σε μια πολύ μακρά περίοδο και γι’ αυτό οφείλουμε να μην χαλαρώσουμε όσον αφορά τις προσπάθειές μας για μεταρρύθμιση».

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση