GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τύμπανα πολέμου δύο μέρες πριν τις εκλογές

Νέα «πολεμική» ξέσπασε ανάμεσα στους δυο υποψήφιους για το χρίσμα του πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Ματέο Ρ...

Νέα «πολεμική» ξέσπασε ανάμεσα στους δυο υποψήφιους για το χρίσμα του πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι και Ματέο Ρέντσι, μόλις δυο ημέρες πριν από την καθοριστική ψηφοφορία για την ανάδειξη του νικητή.
Αιτία της σύγκρουσης είναι η έκκληση με την οποία ο Ρέντσι, που έκανε μια ολοσέλιδη καταχώριση σε δυο γνωστές ιταλικές εφημερίδες, παρακινεί τους ψηφοφόρους, που δεν εξέφρασαν την προτίμησή τους στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, να το πράξουν στις 2 Δεκεμβρίου «στέλνοντας, άμεσα, ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συμπεριληφθούν στους καταλόγους των εχόντων δικαίωμα ψήφου».
«Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, οι κανόνες δεν μπορούν να αλλάζουν ενώ το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα.
Την θέση του υποστήριξαν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι (οι Νίκι Βέντολα, Λάουρα Πουπάτο και Μπρούνο Ταμπάτσι) οι οποίοι αποκλείσθηκαν στον πρώτο γύρο.
«Πρόκειται για μεθόδους που θυμίζουν Βουλγαρία, δεν παραβίασα κανέναν απολύτως κανόνα. Αν τρία εκατομμύρια Ιταλοί συμμετείχαν, έως τώρα, στην κομματική αυτή διαδικασία επιλογής, οφείλεται και στο ότι αποφάσισα να ταράξω τα νερά», απάντησε αμέσως ο Ρέντσι.
Σχολιαστές υπενθυμίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι κανόνες που έχουν εγκριθεί αφήνουν αρκετή ελευθερία ερμηνείας και εφαρμογής: όποιος δεν ψήφισε στον πρώτο γύρο μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του μεθαύριο «μόνον αν διαπιστωθεί ότι στις 25 Νοεμβρίου δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί εξαιτίας σοβαρού προβλήματος».
Η δημόσια τηλεόραση Rai Tre σε δημοσκόπηση που μετέδωσε σε δελτίο ειδήσεων ανέφερε ότι μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπερσάνι-Ρέντσι της Τετάρτης, οι συσχετισμοί δύναμης δεν μοιάζουν να μεταβλήθηκαν σημαντικά: το 56% του στατιστικού δείγματος απάντησε ότι σκέφτεται να εμπιστευθεί τον νυν γραμματέα των Δημοκρατικών Μπερσάνι και το 44% τον δήμαρχο της Φλωρεντίας Ρέντσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση