GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συλλήψεις για διαφθορά στη Ρωσία...

Δύο αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας συνελήφθησαν στη Ρωσία επειδή εκβίαζαν ζητώντας 80 εκατομμύρια ρούβλια μια ετ...


Δύο αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας συνελήφθησαν στη Ρωσία επειδή εκβίαζαν ζητώντας 80 εκατομμύρια ρούβλια μια εταιρεία που κατασκευάζει ειδικά ηλεκτρονικά βραχιόλια για τους κρατούμενους, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις ρωσικές αρχές.
Ο Αλεξάντρ Τιούριν, υποδιευθυντής του τμήματος οικονομικής ασφάλειας της Υπηρεσίας, καθώς και άλλο ένα στέλεχός της, ο Ιγκόρ Φομένκο, κατηγορούνται για "απόπειρα απάτης σε μεγάλη κλίμακα", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή Ερευνών.
Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι δύο αξιωματούχοι επιχείρησαν να εκβιάσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας Tsitos αφού ανακάλυψαν ότι τα ηλεκτρονικά βραχιόλια που παρέδιδε στην Υπηρεσία τους ήταν "υπερτιμημένα χωρίς λόγο".
Το θύμα τους κατέβαλε τον Οκτώβριο ένα μέρος του ποσού που του είχε ζητηθεί, περίπου 40 εκατομμύρια ρούβλια, αλλά στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).
Εξάλλου, για άλλη υπόθεση κατάχρησης εξουσίας συνελήφθη ο διευθυντής μιας φυλακής στην οποία είχε σημειωθεί εξέγερση των κρατουμένων στα τέλη Νοεμβρίου. Ο Ντενίς Μεχάνοφ συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσαν οι ρωσικές αρχές μετά τις καταγγελίες των κρατουμένων ότι πέφτουν θύματα εκβιασμού από τους δεσμοφύλακές τους.
Η Επιτροπή Ερευνών διευκρίνισε ότι ην περασμένη εβδομάδα έγιναν έρευνες στο σπίτι του Μεχάνοφ και σε εκείνα πολλών υπαλλήλων της φυλακής και "κατασχέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία".
Στα τέλη Νοεμβρίου περίπου 250 κρατούμενοι είχαν εξεγερθεί στη φυλακή του Κοπέισκ, στην περιοχή του Τσελιάμπινσκ των Ουραλίων, καταγγέλοντας τις βιαιοπραγίες σε βάρος τους και το γεγονός ότι οι φύλακες τους εκβιάζουν για να τους αποσπάσουν χρήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση