GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Απομακρύναμε το νέφος της χρεοκοπίας»

Για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μετά την απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε εφ’ ...

Για ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας μετά την απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής». Ο υπουργός, επισημαίνει ότι «απομακρύναμε το τοξικό νέφος της χρεοκοπίας που δηλητηρίαζε την οικονομική και κοινωνική ζωή. Ο δρόμος μπροστά μας είναι ανηφορικός, αλλά τουλάχιστον έχουμε μπει στη σωστή τροχιά».
Στην ερώτηση εάν στις 13 Δεκεμβρίου θα πάρουμε σίγουρα τη δόση, ο κ. Στουρνάρας λέει: «Είμαι σίγουρος. Σύμφωνα με δήλωση του Eurogroup, στις 13 Δεκεμβρίου θα υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της δόσης. [...] Ως χώρα γυρνάμε σελίδα. Από εμάς εξαρτάται η συγγραφή του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία της πατρίδας μας».
Σε σχέση με το ενδεχόμενο νέων μέτρων και περικοπών, ο υπουργός σημειώνει: «Δεν θέλω να δημιουργούμε κλίμα φόβου στους πολίτες, για νέες περικοπές στις αποδοχές τους. Η αναφορά σε μελλοντικές δυσκολίες δεν αναφέρεται σε νέα μέτρα. Αυτά που έχουν συνεισφέρει είναι ήδη αρκετά. Από εδώ και στο εξής θα επιβαρυνθούν όσοι δεν κατέβαλαν όσα όφειλαν στην εθνική προσπάθεια». Σε αυτό το σημείο προσθέτει ότι θα ενταθεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με την αυτηροποίηση, μεταξύ άλλων, του «πόθεν έσχες».
Ωστόσο, ο υπουργός δεν κομίζει καλές ειδήσεις σε σχέση με ενδεχόμενη αποκλιμάκωση των τιμων δημοσίων αγαθών. Όπως εξηγεί, «εργαλεία όπως η μείωση των συντελεστών των έμμεσων φόρων και η μείωση των τιμών κάποιων δημόσιων αγαθών, δεν τα έχουμε στη διάθεση μας, προς το παρόν, λόγω δημοσιονομικής στενότητας».
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ως «αιχμή του δόρατος» της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, την προσέλκυση ξένων επενδυτών και το «φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων».

8 σχόλια

  1. Δεν υπάρχουν αρκετές φυλακές, αρκετή αστυνομία, αρκετά δικαστήρια για να μπορέσουν να επιβάλλουν ένα νόμο που δεν στηρίζεται από τον λαό.


    Η Ο.Π.Λ.Α...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΑΠΛΗΣΤΟΙ
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΥΛΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΑΠΟ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ.ΔΕΞΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΕΝΤΡΩΟΙ ,ΚΡΥΦΟΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ ΒΡΩΜΑΤΕ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ .ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΑΠΟΡΩ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΩΝΤΕ ΝΗΣΤΙΚΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ,ΜΗΠΩΣ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΑΡΠΑΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΒΔΕΛΛΕΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΡΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΧΩΘΗΚΑΤΕ ΑΚΑΠΝΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΤΙΣ ΒΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ .ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΝΤΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΟΣΟΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΣΕΛΑΚΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΟΧΑΖΕΣΤΕ .ΟΥΔΕΝ ΒΕΒΑΙΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΗ Ο ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΦΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΜΙΣΕΙΤΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ,
    ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΝΕΦΟΣ ΜΙΛΑΣ
    ΠΡΗΣΜΕΝΟΜΟΥΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΕΦΟΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΣΚΕΤΟΣ ΖΟΦΟΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ.ΕΠΙΟΡΚΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυλακές υπάρχουν αρκετές ,αστυνομία αρκετή ,δικαστήρια αρκετά αλλά,

    ΟΙ φυλακές ειναι γεματες φουκαραδες

    Η αστυνομια επιφορτισμένη στη φυλαξη πολιτικων, δημοσιογραφων, μαφιοζων φοροφυγαδων

    και οι δικαστες ξεπλενουν τις βρωμιές των μεγαλοσχημων, και εξαντλουν την αυστηροτητα σε φτωχοδιαβολους και κοινωνικους αγωνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην λες μαλακίες Στουρνάρα.....εχουμε χειμώνα με πολλά σύννεφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση