GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "πικραμένο" αντίο του Χριστόφια...

Ένα «πικραμένο» αντίο επέλεξε να πει στους Ελληνοκυπρίους ο Δημήτρης Χριστόφιας, που αποχωρεί από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ...

Ένα «πικραμένο» αντίο επέλεξε να πει στους Ελληνοκυπρίους ο Δημήτρης Χριστόφιας, που αποχωρεί από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 17η Φεβρουαρίου, που θα πραγματοποιηθούν στη «σκιά» του μνημονίου.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επέλεξε φέτος την εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, προκειμένου να διαμηνύσει στους Κυπρίους ότι το 2013 θα είναι ένα δύσκολο έτος και να τους προετοιμάσει για τις επιπτώσεις του μνημονίου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι το μνημόνιο θα πλήξει κυρίως τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
«Ως λαός όμως έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, όπως κάναμε το 1974. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και τώρα, φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη και να σηκώσουμε τα βάρη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις του δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος για τις άδικες και σκληρές επιθέσεις που δέχθηκε ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Χριστόφιας σημείωσε ότι δέχθηκε μεγάλο ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος που ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο πρόεδρος είναι δολοφόνος και να μιλούν για τον «γιο της πλύστρας».
«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την υπογραφή του Μνημονίου 
Το πολιτικό σενάριο που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες στην Λευκωσία θέλει την κυβέρνηση να μην προλαβαίνει να υπογράψει το μνημόνιο και να το παραπέμπει στον νέο πρόεδρο που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου.
Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την κυπριακή οικονομία ξεκινούν με τον νέο χρόνο. Η πρώτη βασική ημερομηνία είναι η 15η Ιανουαρίου όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική έκθεση της Pimco για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών. Την 21η Ιανουαρίου αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup για το θέμα της Κύπρου. Πέντε ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, στις 12 Φεβρουαρίου αναμένεται νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις που θα ανοίξουν την πόρτα για την έγκριση της βοήθειας προς την κυπριακή οικονομία από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ.
Πηγή: real.gr

1 σχόλιο

  1. Θεωρεί, - και το δήλωνε, ..αδελφούς του τους Τουρκοκύπριους,
    είπε ..να φύγουν οι " μητέρες πατρίδες" κι εννούσε το ίδιο Τουρκία και Ελλάδα, ο τυπάκος δεν συμπαθουσε τους Ελλαδίτες, - άσχετα αν σπούδασαν και σπουδάζουν τόσα παιδιά Κυπρίων στε Ελληνικά Πανεπιστήμια , συντηρούμε ένα σύνταγμα παζικου εκεί στην Κύπρο - με λεφτά φρολογούμρενων Ελλήνων, να πάει να κάνει μόνιμες διακοπές στην Ρωσσία του Στάλιν και του Μπρέζνιεφ, όπου και σπούδασε ή στούς ..αδελφούς του μεμέτιδες !!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση