GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα στους τρεις δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Ούγγρων

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που, όπως επισήμανε, συνδυάζει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσ...


Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που, όπως επισήμανε, συνδυάζει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, τις προσιτές τιμές και την αίσθηση της ασφάλειας, αναφέρθηκε ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στην Ουγγαρία, Δημήτρης Γιαννακάκης, στον χαιρετισμό του, σε ειδική εκδήλωση για τα 20 χρόνια παρουσίας στην Ουγγαρία, μεγάλου διεθνούς ταξιδιωτικού οργανισμού, στα πρώην ανάκτορα στην πόλη Γκέντελε, βορειανατολικά της Βουδαπέστης.
Τόνισε, επίσης, την προστιθέμενη αξία που προσδίδουν οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, οι γαστρονομικές γεύσεις, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα πολιτιστικά μνημεία, καθώς και τα ειδυλλιακά τοπία, παραστάσεις οι οποίες έχουν συμβάλει στην εξοικείωση των Ούγγρων με τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, που συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών δημοφιλέστερων προορισμών τους στο εξωτερικό.
Ο ίδιος ανακοίνωσε την προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, η οποία αφορά δωρεάν επταήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής για εκείνο το τουριστικό γραφείο-μεταπωλητή του ταξιδιωτικού οργανισμού, που θα επιτύχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρατήσεων με τον συγκεκριμένο προορισμό.
Στην εκδήλωση του ταξιδιωτικού οργανισμού, ενός από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης αλλά και της Ουγγαρίας, η Ελλάδα συμμετείχε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο με τουριστικό πληροφοριακό υλικό και ενημερωτικά φυλλάδια και σε αυτή παρέστησαν 150 τουριστικοί πράκτορες, εμπορικοί συνεργάτες και μεταπωλητές τουριστικών πακέτων, ενώ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του οργανισμού για το 2013.
Στο θερινό τουριστικό πρόγραμμα, έτους 2013, του ταξιδιωτικού οργανισμού περιλαμβάνονται ως τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα, με ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, η Χαλκιδική και η Πιερία (μέσω οδικής πρόσβασης), η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Κως, μέσω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και με ναυλωμένες πτήσεις.
Ο ταξιδιωτικός οργανισμός δραστηριοποιείται στην ουγγρική αγορά έχοντας παρουσία με 84 συνολικά καταστήματα, εκ των οποίων 28 ιδιόκτητα τουριστικά γραφεία, 12 υπό τη μορφή δικαιόχρησης και 44 συνεργαζόμενα τουριστικά πρακτορεία μεταπώλησης.
Σε ετήσια βάση περίπου 150.000 Ούγγροι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κατατάσσοντάς την ανάμεσα στους τρεις δημοφιλέστερους θερινούς τους προορισμούς, ενώ αρκετές χρονιές βρισκόταν στην πρώτη θέση τόσο στην αγορά των οργανωμένων ταξιδιών στην Ουγγαρία όσο και στις προτιμήσεις των Ούγγρων για τουρισμό στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα ουγγρικά στατιστικά στοιχεία, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα επικεντρώνεται στους καλοκαιρινούς μήνες και σε ποσοστό άνω του 60%, ενώ μεγάλο μέρος των Ούγγρων τουριστών επισκέπτονται την Ελλάδα οδικώς (λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο) και διαμένουν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, Χαλκιδική, Πιερία, Λάρισα. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εκείνων που έρχονται αεροπορικά, είναι Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση