GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Εξυπνο» καλτσάκι παρακολουθεί την αναπνοή του βρέφους

Μετρά τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα οξυγόνωσης του αίματος και ενημερώνει τους γονείς μέσω εφαρμογής για smartphone Ο ηλεκτ...

Μετρά τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα οξυγόνωσης του αίματος και ενημερώνει τους γονείς μέσω εφαρμογής για smartphone
Ο ηλεκτρονικός «φύλακας άγγελος» παρακολουθεί διαρκώς την αναπνοή του βρέφους και ενημερώνει την συνοδευτική εφαρμογή στο smartphone των γονιών. Δείτε το σχετικό βίντεο
Λονδίνο 
Μια έξυπνη συσκευή η οποία υπόσχεται την συνεχή παρακολούθηση του βρέφους κατά τη διάρκεια της νύχτας και την προστασία του από τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, ανέπτυξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκχαμ Γιάνγκ, στις ΗΠΑ.
Ο λόγος για ένα τεχνολογικά προηγμένο καλτσάκι το οποίο φοριέται στο πόδι του μωρού, παρακολουθεί τη διαδικασία της αναπνοής και στη συνέχεια επικοινωνεί και ενημερώνει μια συνοδευτική εφαρμογή, που βρίσκεται εγκατεστημένη στο smartphone του πατέρα ή της μητέρας.
 «Εξυπνο» καλτσάκι παρακολουθεί την αναπνοή του βρέφους
Φοριέται, παρακολουθεί, ενημερώνει
Αγκαλιάζοντας ευγενικά το ποδαράκι του μωρού, το Owlet Baby Monitor, καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς και τα επίπεδα οξυγόνωσης του αίματος και εμφανίζει τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην ομώνυμη εφαρμογή, την οποία ο γονιός μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση που το παιδί σταματήσει να αναπνέει ή σημειωθεί οποιαδήποτε αλλαγή στους καρδιακούς του παλμούς η εφαρμογή ειδοποιεί αμέσως τους γονείς.
Στόχος των ερευνητών ήταν να δημιουργήσουν μια αξιόπιστη τεχνολογία η οποία να παρακολουθεί το βρέφος χωρίς να είναι επεμβατική ή να παρεμποδίζει την ελευθερία των κινήσεων του και παράλληλα να καθησυχάζει τους γονείς από τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και να τους επιτρέπει να ξεκουράζονται όποτε κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Το πρότυπο της έξυπνης συσκευής κατέλαβε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό εφευρέσεων του Πανεπιστημίου.
«Αναζητούσαμε μια συσκευή που να συνδυάζει την καινοτομία, την μηχανική και την εμπορική αξία» σχολιάζει ο καθηγητής Τζάστιν Σάιρος. «Η συγκεκριμένη συσκευή όχι μόνο είχε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία αλλά θα μπορούσε να σώσει και ανθρώπινες ζωές».
Προς το παρόν οι ερευνητές έχουν καταθέσει αίτηση κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας τους και περιμένουν την έγκρισή της.
«Σε λίγους μήνες, ενδεχομένως να βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία του Owlet Baby Monitor στην αγορά» καταλήγει ο εκπρόσωπος των ερευνητών Τζέικομπ Κόλβιν.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση