GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή θηλιά στην ελληνική οικονομία

«Η εθνική «επιτυχία» της κυβέρνησης συνίσταται στο τρίπτυχο δόση για τις τράπεζες και τους δανειστές, μνημονιακή θηλιά και εποπτεία στην ο...

«Η εθνική «επιτυχία» της κυβέρνησης συνίσταται στο τρίπτυχο δόση για τις τράπεζες και τους δανειστές, μνημονιακή θηλιά και εποπτεία στην οικονομία, νέα μέτρα λιτότητας για τους εργαζομένους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε ανακοίνωσή του για την εκταμίευση της δόσης και τις πολιτικές εξελίξεις.
Σημειώνει δε ότι «η εκταμίευση της δόσης δεν πρόκειται να ανακόψει τον κατήφορο και δεν πρόκειται να προσφέρει την αναγκαία ρευστότητα σε μια οικονομία που καταρρέει», αλλά ότι αντίθετα, «συνδέεται με σκληρή εποπτεία και μηχανισμούς ελέγχου της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου από τους δανειστές» και πως συνεπώς «το χρέος όχι μόνο δεν καθίσταται βιώσιμο, αλλά η αποτυχία της μείωσης του θα οδηγήσει σε μια εκ νέου αναγκαιότητα για μνημονιακά μέτρα το επόμενο διάστημα».
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η πολιτική της άγριας λιτότητας και της συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των δανειστών συνεχίζει να αποτελεί την πυξίδα μιας κυβέρνησης που καταρρέει και διατηρεί ως μόνους συμμάχους της την τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο, απομονωμένη από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».
Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρά τις επικοινωνιακές της φιέστες» δεν μπορεί να κρύψει, όπως τονίζει, «ότι στο μνημονιακό πλαίσιο δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για κοινωνικά δίκαιη λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», αλλά ότι αντίθετα, «υπάρχει μόνο ύφεση, ανεργία, κοινωνική διάλυση».
Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ, απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση είναι «η ανατροπή των μνημονίων και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής προς όφελος των εργαζομένων», με βασικούς άξονές της την ανάπτυξη και την προστασία της εργασίας, την αναδιανομή του πλούτου, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων.
Πηγή: protothema.gr

4 σχόλια

  1. Χτύπησε κόκκινο η υποκρισία του πολιτικού συστήματος. Την ώρα που με το νέο φορολογικό οι ελληνικές οικογένειες, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι φορτώνονται με νέα δυσβάσταχτα βάρη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βγάζει λάδι τους βουλευτές, διατηρώντας ανέγγιχτο ένα από τα προκλητικότερα προνόμια και ρουσφέτια που έκανε η Πολιτεία στους εθνοπατέρες. Αυτό δεν είναι άλλο από το...αφορολόγητο (του συνόλου) της βουλευτικής αποζημίωσης.Το όλο θέμα αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Με τον νόμο 3842/2010 φαινομενικά καταργήθηκε το δικαίωμα των βουλευτών να μη φορολογείται το 60% περίπου της βουλευτικής τους αποζημίωσης, όπως ίσχυε με το Ζ’ Ψήφισμα του Συντάγματος το 1975. Κι ενώ η κατάργηση θα έπρεπε να ισχύσει από το 2010 και οι βουλευτές να φορολογηθούν όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, η δημοσιοποίηση των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών για το 2010 αποδεικνύει ότι ο νόμος -άγνωστο με εντολή τίνος- δεν ίσχυσε ποτέ.Δεν ίσχυσε ούτε καν η εγκύκλιος που έστειλε τότε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι από τη φορολόγηση εξαιρείται το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης ως ποσό που τεκμαίρεται ότι δαπανήθηκε για τα λειτουργικά έξοδα του βουλευτή.Ποιες είναι αυτές οι δαπάνες; Επιδόματα που παίρνουν οι βουλευτές στο χέρι για την οργάνωση γραφείου, τα έξοδα κίνησης, τις συμμετοχές στις επιτροπές αλλά και τα ταχυδρομικά τέλη, τα οποία δεν φορολογούνται μολονότι είναι όσο η μισή βουλευτική αποζημίωση. Ειδικά για το τελευταίο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα για ποιον λόγο οι βουλευτές παίρνουν στο χέρι περίπου 1.130 ευρώ μηνιαίως για ταχυδρομικά τέλη, ενώ από το Σύνταγμα προβλέπεται ταχυδρομική ατέλεια για τους βουλευτές!

    Τα παραδείγματα, όπως φαίνεται και από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε, είναι ενδεικτικά:

    - Βουλευτής με ετήσια αποζημίωση 109.506 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 26.156 ευρώ, ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.350 ευρώ! Ποσοστό αφορολογήτου 76%.
    - Βουλευτής με 111.877 ευρώ ετήσια αποζημίωση φορολογήθηκε ως μισθωτός με εισόδημα 28.613 ευρώ, ενώ αφορολόγητα έμειναν 83.264 ευρώ. Ποσοστό αφορολογήτου 74%.
    - Τρίτος βουλευτής με εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση 110.153 ευρώ φορολογήθηκε μόνο για τα 27.941 ευρώ. Ποσοστό αφορολογήτου 75%.

    Οπως μάλιστα λένε εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα φορολογικά, το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα. Δηλαδή να μένει αφορολόγητο το συντριπτικά μεγάλο ποσό των βουλευτικών αποδοχών. Την ώρα δε που για τον απλό πολίτη η φορολόγηση αρχίζει από το πρώτο ευρώ, για έναν βουλευτή που παίρνει 100.000 ευρώ η φορολόγηση αρχίζει μετά 70.001ο ευρώ!

    Πριν από δύο εβδομάδες σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αδωνις Γεωργιάδης, μην μπορώντας να κάνει αλλιώς, παραδέχτηκε ότι υπάρχει αφορολόγητο για τους βουλευτές. Στις επίμονες αιτιάσεις όμως φοροτεχνικών ότι το αφορολόγητο είναι πάρα πολύ μεγάλο ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε στο 25%, παρότι από τα 97.000 ευρώ που έλαβε το 2010 φορολογήθηκε μόνο για τα 27.000 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TIΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΛΗΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΣΚΛΑΤΟΦΤΥΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΑΠΛΗΣΤΑ ΚΤΗΝΗ.
    Ο ΞΥΡΙΖΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΡΕΧΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ,ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.ΓΔΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΜΑΡΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα....
    Ξυλοκόπησαν τον ΚΑΠΕΤΑΝ Στρατούλη!
    Μάααααααααα
    Γιατί;

    Αφου δεν είναι προδότης, ανδρείκελο των τοκογλύφων που ξεπουλάει την Ελλάδα;

    χαχαχχα...
    και οι "Μπάτσοι" κατα τα λεγόμενά τους
    που φυλάνε και αυτό το καμάρι
    το Καπετάνιο της αριστεράς του κόλου
    που ήτανε μωρέεεεεεεεεε ?

    Σε άλλο γήπεδο ή κατουρούσανε πιο εκεί
    ...χιχιχιχιχ

    ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΟΛΩΠΕΣ ΟΥΤΕ ΑΜΥΧΕΣ.
    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ....

    ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΣΑΝΕ ΟΙ ΜΟΛΩΠΕΣ ΑΚΟΜΑ...????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφώς και είναι καταδικαστέα η επίθεση εναντίον του Στρατούλη. Από όσο, όμως, είδα στο ΜΕΓΚΑ δεν είχε ούτε μελανιά ούτε αμυχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση