GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα βήμα από την ένταξη στην Ε.Ε. η Κροατία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρέτισαν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Κροατία όσον αφορά τις προετοιμασίες για την έντ...

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρέτισαν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Κροατία όσον αφορά τις προετοιμασίες για την ένταξή της στην Ένωση και την κάλεσαν να επικεντρωθεί στην εκπλήρωση των 10 ζητημάτων που προσδιόρισε η Κομισιόν στην τελευταία της έκθεση για τη χώρα, προκειμένου να γίνει το 28ο κράτος-μέλος της Κοινότητας από την 1η Ιουλίου του 2013.
Στα συμπεράσματά του μετά τη διήμερη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι η Κροατία σημείωσε πρόοδο στην υιοθέτηση και στην εφαρμογή της νομοθεσίας της Ε.Ε., ότι ολοκληρώνει την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο και ότι πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα σε πολλούς άλλους καίριους τομείς.
Στο εξής, επισημαίνουν οι υπουργοί Εξωτερικών των «27», το σημαντικό για την Κροατία είναι να επικεντρωθεί στα 10 ζητήματα που τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν τσην ανταγωνιστικότητα της αγοράς, στο δικαστικό σύστημα, στα θεμελιώδη δικαιώματα και στη δικαιοσύνη και την ελευθερία και τη ασφάλεια.
Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. ζητά από την Κροατία χωρίς αναβολή να επιλύσει τα ζητήματα αυτά, ώστε να ολοκληρώσει εγκαίρως την προετοιμασία ένταξης και υπενθύμισαν την υπόσχεση της Κροατίας ότι τα διμερή ζητήματα δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν την ενταξιακή διαδικασία των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.
«Από την Κροατία αναμένεται να συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην περιφερειακή συνεργασία στα δυτικά Βαλκάνια. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία των σχέσεων καλής γειτονίας και την υλοποίηση των δεσμευτικών διεθνών συμφωνιών, το Συμβούλιο ενθαρρύνει την Κροατία να συνεχίσει να επιλύει όλα τα εκκρεμή ζητήματα διμερή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων διαδοχής. Αναγκαίες είναι επιπρόσθετες προσπάθειες για την επίλυση των ζητημάτων ατιμωρησίας των εγκλημάτων πολέμου μέσω της συνεργασίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία και της αμερόληπτης εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων» υπογράμμισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε.
Εκφράζεται ακόμη ικανοποίηση για τη διαδικασία επικύρωσης της ενταξιακής συνθήκης και τονίζεται ότι η Κροατία είναι ευπρόσδεκτη ως μέλος της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου του 2013 υπό τον όρο ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς απ’ όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης.
Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων εξέτασε το ζήτημα της διεύρυνσης της Ε.Ε. με βάση το πακέτο διεύρυνσης που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο.
Τα συμπεράσματα των Συμβουλίου υπουργών θα εγκριθούν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

2 σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ( ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ο ΑΝΤΟΥΑΝ ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ; ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΟΗΤΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 4-5 ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΔΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ( ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ), ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΔΕΡΝΟΥΝ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ! ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ 150 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΑΛΛΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέτοια καγκούρια είναι στη ΝΔ...
    Βλέποντας ότι η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται εκλογικά, σκέφτηκαν να διαλύσουν με αποστοσίες τους ΑΝΕΛ, ώστε να μη μπορεί να σχηματιστεί αντιμνημονιακή κυβέρνηση και να διαλυθεί φορολογικά η ελληνική κοινωνία.Θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και με άλλα κόμματα, αλλά είναι τόσο βλάκες ώστε δεν καταλαβαίνουν ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήαουν τους κωλοτούμπες βουλευτές τύπου Μαρκόπουλου και λοιπά, αλλά θα πάνε μαζικά ή στο Σύριζα ή στη Χρυσή Αυγή και θα τους ενισχύσουν ακόμα περισσότερο. Το φορολογικό, διαλυομένων των ΑΝΕΛ, θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους και νεόπτωχους απευθείας στο Σύριζα και στη Χρυσή Αυγή, που θα πιάσουν ανέλπιστα μεγάλα ποσοστά. Φυσικά η ΝΔ δεν θα μπορέσει ούτε το 1/3 των βουλευτών της να εκλέξει στις επόμενες εκλογές και θα έχει τη τύχη του ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση