GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να φύγουν από τα σπίτια τους καλούν τους Ιάπωνες

Εντολή εκκένωσης των σπιτιών τους έλαβαν οι κάτοικοι στην επαρχία Μιγιάγκι στην Ιαπωνία μετά το τσουνάμι, με κύματα ενός μέτρου, που ακο...

Εντολή εκκένωσης των σπιτιών τους έλαβαν οι κάτοικοι στην επαρχία Μιγιάγκι στην Ιαπωνία μετά το τσουνάμι, με κύματα ενός μέτρου, που ακολούθησε του σεισμού των 7,4 Ρίχτερ.
«Καλούμε τους κατοίκους να μεταφερθούν προς περιοχές με υψόμετρο» έλεγαν τα ραδιοφωνικά μηνύματα. Αντίστοιχες προειδοποιήσεις μεταδόθηκαν από όλα τα μέσα ενημέρωσης και από τα υπουργεία και άλλους επίσημους θεσμούς μέσω Twitter.
Στο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ένας παρουσιαστής επαναλάμβανε συνεχώς: «Θυμηθείτε τον σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου χρόνου. Φωνάξτε τους γείτονές σας και φύγετε αμέσως προς τα υψώματα».
«Είναι ήδη σκοτάδι και δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν οι άνθρωποι μετακινούνται. Τα τηλέφωνα, κινητά και σταθερά , δεν λειτουργούν, πράγμα που περιπλέκει την κατάσταση. Ο σεισμός δεν ήταν πάρα πολύ ισχυρός, αλλά διήρκεσε αρκετά. Καμία σχέση με εκείνον του περασμένου χρόνου», δήλωσε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής της πόλης Μιναμισανρίκου.
Η ηλεκτρική εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι, που υπέστη καταστροφικές ζημίες από το τσουνάμι τον περασμένο χρόνο έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο σταθμός δεν έχει υποστεί περαιτέρω βλάβες μετά τη σημερινή δόνηση. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο άλλοι πυρηνικοί σταθμοί της περιοχής, ο Φουκουσίμα Νταΐνι και ο Οανγκάουα, δεν φαίνεται να έχουν πληγεί.
Το πρακτορείο ειδήσεων Jiji μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα αποφάσισε να επιστρέψει στο γραφείο του στο Τόκιο, όπου η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, παρά την απόσταση των εκατοντάδων χιλιομέτρων που χωρίζει την πόλη από το επίκεντρο.
Η κυκλοφορία των γρήγορων τρένων Shinkansen που εξυπηρετούν τη βόρειο-ανατολική περιοχή της χώρας, έχει διακοπεί. Αντίθετα, τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του Τόκιο, το Ναρίτα και το Χανέντα, λειτουργούν κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση