GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Το ψυχολογικό προφίλ της μητέρας του μακελάρη

Την χαρακτηρίζουν «μισότρελη» που περίμενε την οικονομική καταστροφή του πλανήτη Πώς την περίεγραψαν συγγενείς και φίλοι   Το ...

Την χαρακτηρίζουν «μισότρελη» που περίμενε την οικονομική καταστροφή του πλανήτη
Πώς την περίεγραψαν συγγενείς και φίλοι
 
Το πορτρέτο μιας γυναίκας με έμμονες ιδέες, μοναχικής  και μανιακής με τα όπλα και την τελειότητα συνθέτουν μαρτυρίες όσων γνώριζαν την μητέρα του μοναχικού δράστη οποίος σκότωσε 26 άτομα σε Δημοτικό σχολείο κοντά στο Νιου Τζέρσι κι έπειτα αυτοκτόνησε, αφήνοντας σαφείς ενδείξεις ότι η συμπεριφορά ενδέχεται να έπαιξε κρίσιμο ρόλο στον δολοφονικό του νευρικό κλονισμό.
Η Νάνσι Λάνζα, μητέρα του δράστη Άνταμ δεν ήταν δασκάλα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά μετά από μια πρώιμη σταδιοδρομία στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αφοσιώθηκε στην ανατροφή του Άνταμ, ο οποίος έπασχε από σύνδρομο Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού.
Φίλοι και μέλη της οικογένειας Λάνζα δήλωσαν ότι η Νάνσι, άνηκε στους λεγόμενους «μανιακούς της επιβίωσης» και πίστευε ότι σ κόσμος βρίσκεται προ των πυλών μιας βίαιης οικονομικής κατάρρευσης.  Κάποιοι ανέφεραν ότι συμπεριφερόταν παρανοϊκά και ότι δυσκολευόταν να επιδεικνύει μια λογική συμπεριφορά μπροστά στον ενδεχόμενο «τέλος του κόσμου».
Η Νάνσι Λάνζα φαίνεται ότι προετοιμαζόταν «ευλαβικά»  για την κατάρρευση της κοινωνίας όπως την ξέρουμε αποθηκεύοντας τρόφιμα, νερό και όπλα  στο μεγάλο σπίτι που μοιραζόταν με τον 20χρονο γιο της.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα ετου ιδιοκτήτη εστιατόριου όπου σύχναζε η Λάνζα,  Μαρκ Ταμπάσιο, μητέρα και γιος επρόκειτο να μετακομίσουν κοντά σε ένα σχολείο που θα ήταν κατάλληλο για την πάθηση του Άνταμ. «Αυτό το παιδί ήταν όλη της η ζωή. Πάντα το έβαζε ως προτεραιότητα. Την απασχολούσε πολύ η πάθηση του Άνταμ και δεν εργαζόταν, αλλά δραστηριοποιούνταν πολύ ενεργά στην κοινότητά της.», λέει ο Ταμπάσιο, ενώ προσέθεσε ότι σε μια προσπάθεια της Λάνζα να εισάγει τον μοναχικό λόγω της πάθησή του γιο της στον κόσμο  και να αναλάβει περισσότερες υπευθυνότητες πρόσφατα τον είχε βοηθήσει να βγάλει άδεια οδήγησης.
Η 52χρονη είχε εμμονή με τα όπλα και μάθαινε σκοποβολή τόσο τον Άνταμ, όσο και τον μεγαλύτερο γιο της Ράιαν, γεγονός που τελικά συνέβαλε και στον θάνατό της, αφού βρέθηκε με τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι, πυροβολημένη στο κρεβάτι της, πιθανότατα ενόσω κοιμόταν. Μάλιστα ενώ φρόντιζε να μην αφήνει όπλα εκτεθειμένα στο σπίτι, καυχιόταν για τη συλλογή της σε γνωστούς και φίλους στο τοπικό μπαρ, αλλά και στον κηπουρό της.
Άλλο ένα στοιχείο που συνθέτει την μάλλον ιδιόμορφη προσωπικότητα της «ευχάριστης» για τον πολύ κόσμο Νάνσι είναι και το γεγονός ότι δεν άφηνε ποτέ κανέναν φίλο ή γνωστό να μπει στο σπίτι της. μάλιστα φίλοι με τους οποίους έπαιζε ένα παιχνίδι με ζάρια δήλωσε ότι ποτέ δεν κατάφεραν να δουν το εσωτερικό του σπιτιού της.  Μέσα σε ένα διάστημα 15 ολόκληρων χρόνων, όποτε ήταν η σειρά της να φιλοξενήσει τη συντροφιά στο σπίτι της πάντοτε προφασιζόταν κάποια δικαιολογία για να μην το κάνει.
Η οικογένεια Λάνζα είχε μετακομίσει στο Νιουτάουν το 1998, όμως μετά από δέκα χρόνια το ζευγάρι χώρισε, μετά από φήμες, ότι ο αυτιστικός Άνταμ και η ανατροφή του είχαν βαρύ τίμημα στην σχέση του ζευγαριού. Η μητέρα δεν χρειάστηκε να ξαναεργαστεί έκτοτε, καθώς λαμβάνει διατροφή ύψους 200.000 δολαρίων τον χρόνο.
Μετά το διαζύγιο φαίνεται πώς αποξενώθηκε τόσο από τον πρώην σύζυγό της, όσο και από τον 24χρονο σήμερα γιο της Ράιαν, ο οποίος είχε να δει τον Άνταμ από το 2010.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση