GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία:Θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΚΤ;

Ισπανία:Θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΚΤ; Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ισπανία να προσφύγει στην χρηματο-πιστωτική βοήθεια της ΕΚΤ, στο ...

Ισπανία:Θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΚΤ;

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ισπανία να προσφύγει στην χρηματο-πιστωτική βοήθεια της ΕΚΤ, στο μέλλον, ο Λουίθ ντε Γκίντος, ωστόσο υπογράμμισε ότι «ο μηχανισμός αυτός δεν συγκρίνεται, σε τίποτε, με τον μηχανισμό "διάσωσης", που ίσχυσε για την Πορτογαλία και για την Ιρλανδία».
Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας επισήμανε σε δηλώσεις του ότι «δεν μιλάμε για διάσωση τύπου Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, δεν μιλάμε καθόλου για κάτι τέτοιο», και αναφέρθηκε στο μηχανισμό χρηματοπιστωτικής στήριξης που από τον Σεπτέμβριο έχει θέσει σε ισχύ η ΕΚΤ, αγοράζει εκείνη στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τα χρεόγραφα μελών της ευρωζώνης, μετά από το σχετικό αίτημα των κυβερνήσεών τους.
«Έως σήμερα, η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να μη ζητήσει τη χρηματοπιστωτική βοήθεια που προϋποθέτει την ενεργοποίηση αυτού του προγράμματος της ΕΚΤ, δεν σημαίνει όμως τούτο ότι το ίδιο θα πράττει στο μέλλον», εξήγησε ο αξιωματούχος στον απόηχο παρόμοιων δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, κατά την προηγούμενη βδομάδα.
Απέδωσε, εξάλλου, ο ντε Γκίντος τα υψηλά επιτόκια για τα 10ετή ισπανικά κρατικά ομόλογα «στις αμφιβολίες των επενδυτών για το μέλλον του ευρώ».
«Η Ισπανία χρειάζεται οι αμφιβολίες για το μέλλον του ευρώ να διαλυθούν», υπογράμμισε στη ραδιοφωνική συνέντευξη ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας.
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ
    1)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,
    2)ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ
    3)ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!!

    Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ "ΧΡΕΟΥΣ" ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ Κ Α Κ Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση