GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Οι διμερείς σχέσεις Σόφιας-Αθήνας αλλά και η γενικότερη πορεία των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τίθενται σήμερα επί τάπητος στις...

Οι διμερείς σχέσεις Σόφιας-Αθήνας αλλά και η γενικότερη πορεία των Βαλκανίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τίθενται σήμερα επί τάπητος στις επαφές κορυφής του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, στην ελληνική πρωτεύουσα.
Τον Βούλγαρο πρωθυπουργό υποδέχθηκε λίγο πριν τις 11.00 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Έλληνας ομόλογός του, κ. Αντώνης Σαμαράς.
Ο κύκλος των επίσημων επαφών του κ. Μπορόσοφ στην Αθήνα ξεκίνησε από το Προεδρικό Μέγαρο, με την συνάντησή του με τον κ. Κάρολο Παπούλια. Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων.
«Χαιρόμαστε γιατί οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις αναπτύσσονται όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία και οι λαοί μας το θέλουν. Είναι υπόδειγμα σχέσεων δύο χωρών. Εγώ τις συγκρίνω με αυτές τις Γερμανίας- Γαλλίας, με την έννοια ότι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες του παρελθόντος, υπάρχει μια εγκάρδια σχέση στρατηγικής σημασίας, η οποία συμβάλλει ιδιαίτερα στην ισορροπία γενικότερα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πολιτικά και διπλωματικά προβλήματα, ενώ μπορούν να γίνου βελτιώσεις ιδιαίτερα στο επίπεδο των οικονομικών σχέσεων. «Το επίπεδο του 1,5 δισ. ευρώ είναι μικρό», τόνισε.
Με την επισήμανση του κ. Παπούλια συμφώνησε, από την πλευρά του, ο κ. Μπορίσοφ, και ανέφερε ότι οι εμπορικές ανταλλαγές των δύο χωρών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα του Στρυμώνα που θα συνδέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ σε δύο χρόνια προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Σόφιας- Βελιγραδίου.
Επίσης, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα βελτιωθεί πολύ ο τουρισμός και έκανε ειδική αναφορά στα θέματα περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι έχουν καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό τα ύδατα των διασυνοριακών ποταμών
Επόμενος σταθμός του κ. Μπορίσοφ είναι το Μέγαρο Μαξίμου και η επίσημη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να μεταβούν μαζί στην συνέχεια σε κεντρικό ξενοδοχείο για τη Σύνοδο Ολομέλειας Β’ του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση