GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την εκταμίευση της δόσης ενέκρινε η γερμανική Βουλή

Την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε νωρίτερα απόψε η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακ...

Την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα ενέκρινε νωρίτερα απόψε η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Η απόφαση της Επιτροπής εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο αυριανό Eurogroup υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης.
Σε έγγραφο που έθεσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπ’ όψιν της Επιτροπής, η γερμανική κυβέρνηση εξέφραζε την στήριξή της στην εκταμίευση της δόσης, αναγνωρίζοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους. «Με φόντο τις αλλαγές στο πρόγραμμα, την κατάσταση της εφαρμογής του προγράμματος, την επιτυχώς εκτελεσθείσα επαναγορά χρέους και την βάσει αυτής ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων.
Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική υπηρεσία του Γερμανικού Χρηματιστηρίου, το έγγραφο του κ. Σόιμπλε αναφέρει ότι επιπλέον 3,3 δισεκατομμύρια θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα από τον Δεκέμβριο ως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013 στα 52.4 δισεκατομμύρια ευρώ. Αν και το ποσό είναι υψηλότερο από τον αρχικό σχεδιασμό, το πλήρες πρόγραμμα για την Ελλάδα, προσθέτει το υπουργείο Οικονομικών, θα παραμείνει περιορισμένο στα 144.6 δισεκατομμύρια. Οι δε επόμενες δόσεις θα είναι χαμηλότερες, σε αντιστάθμισμα των δόσεων που θα καταβληθούν άμεσα.

2 σχόλια

  1. Όταν οι δυνάμεις της καταπίεσης καθιστούν εαυτούς ΚΥΡΙΑΧΡΟΥΣ σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία
    Η ΕΙΡΉΝΗ ΈΧΕΙ ΗΔΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ..


    Πράξεις αχρειότητας.

    Kαθημερινά, στα νοσοκομεία που εφημερεύουν εξελίσσονται δράματα και βλέπει κάποιος ζωές κατεστραμμένες να κρέμονται από μία κλωστή.

    Τριάντα χιλιάδες νοικοκυριά μένουν κάθε μήνα χωρίς ρεύμα, χιλιάδες άνθρωποι ζητιανεύουν καθημερινά ένα πιάτο φαΐ, ενώ υπάρχουν και τα «φαντάσματα». Αυτοί που κανείς δεν μαθαίνει γι' αυτούς από τα μέσα προπαγάνδας.

    Ανθρωποι που ξεπερνούν τα όρια της απόγνωσης και αυτοκτονούν.

    Χιλιάδες συνταξιούχοι, άρρωστοι συνάνθρωποί μας, ΑμεΑ, άνθρωποι χωρίς εισόδημα ή με ψίχουλα διαβίωσης, κρύβουν πίσω από τα χαμηλωμένα μάτια τον πόνο από την κλοπή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    Ολοι όσοι βίαια ωθούνται στο περιθώριο για να ικανοποιηθεί ένα αμφίβολο χρέος σε αχόρταγους τοκογλύφους από μία κυβέρνηση υπαλλήλων. «Και η Δημοκρατία», θα αναρωτηθεί κάποιος, «πού είναι για να προστατέψει τους αδύνατους;».

    Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά η Ελληνική Δημοκρατία είναι η πρώτη της οποίας ο θάνατος επιβεβαιώνεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ λέγονται και δημοσιογράφοι ... ΕΝΑΣ αγρότης που ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ τα παπαγαλάκια του ΣΚΑΙ..
    .................................
    Στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ με το Βασίλη Λυριτζή και το Δημήτρη Οικονόμου ακούστηκε η πιο… πληρωμένη απάντηση.
    Ρωτάνε οι δημοσιογράφοι αγρότη από την Καρδίτσα που είναι στον δρόμο:

    «Μα γιατί λέτε ότι σας φταίει το κράτος; Γιατί δεν κάνατε την παραγωγή σας ανταγωνιστική; Και η Ινδία και η Αφρική έχουν αντίστοιχα προϊόντα… γιατί να πάρουν τα δικά σας;» ΡΩΤΆ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ~Οικονόμου

    Απάντηση του αγρότη:«Και στην Ινδία και την Αφρική έχουν πολύ καλούς δημοσιογράφους που αμείβονται με 10 Ευρώ. Να τους φέρουμε λοιπόν και να φύγετε εσείς, είστε ακριβοί.»

    ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΌΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΊΑ!!! ΕΎΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΕ ΚΑΝΆΛΙ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ...

    {ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΎΤΕ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΓΛΙΤΏΣΤΕ ...Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΊΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΊΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΑ.}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση