GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία για το πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων

Αισιοδοξία ότι καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων, εκφράζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικον...

Αισιοδοξία ότι καλύφθηκε ο στόχος των 30 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα της επαναγοράς ομολόγων, εκφράζουν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 14:00 της Τρίτης το βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ για την επαναγορά ομολόγων και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία κρίνεται επιτυχημένη, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν τα 30 δισ. ευρώ ομολόγων που χρειαζόταν η Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, η χώρα μας ζητούσε να επαναγοράσει χρέος αξίας 30 δισ. ευρώ, με δάνειο 10 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Με βάση τη διαδικασία αυτή, η καθαρή μείωση του ελληνικού χρέους είναι 20 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται, ότι αργότερα το απόγευμα στις 17:30, το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας και τότε αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση