GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

«Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα ευφυούς επιχειρηματικής απόφασης και από άλλες πολυεθνικές εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους...

«Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει παράδειγμα ευφυούς επιχειρηματικής απόφασης και από άλλες πολυεθνικές εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να επενδύσουν», αναφέρει ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ, με αφορμή την πρόσφατη επένδυση στην Ελλάδα, αυτή της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος και της μητρικής της εταιρείας Philip Morris στον Ασπρόπυργο.
Ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ, με σχετική ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η λειτουργία γραμμής παραγωγής της Παπαστράτος, που θα παράγει καπνό, θα δημιουργήσει πολύτιμες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τα κρατικά ταμεία, ενώ η πρόθεση της μητρικής εταιρείας να μεταφερθεί η παραγωγική δραστηριότητα από την Ευρώπη στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα για την τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας.
Τέλος, ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ τονίζει ότι ένα ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο και ένα σταθερό πολιτικά τοπίο μπορούν να τονώσουν ακόμη περισσότερο τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, που, μέχρι πρότινος, μόνον τις ακούγαμε, αλλά τώρα τις βλέπουμε κιόλας να υλοποιούνται.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η ανταγωνιστικότητα του επενδυτικού τοπίου στην Ελλάδα είναι το μεγάλο στοίχημα των καιρών και τα παραδείγματα της Philip Morris και της Unilever με την παραγωγή πλέον στην Ελλάδα 110 κωδικών.
Της Carrefour Mαρινόπουλος με επενδυτικό πρόγραμμα, που ανέρχεται, για την τριετία 2012- 2014, σε περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, καθώς και η συμφωνία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την Cosco και την Hewlett-Packard, δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει να μπαίνει σε «σωστή ρότα το πλοίο» της ελληνικής οικονομίας.
Επιτέλους, θα ξεκινήσει συντονισμένα η ελληνική βιομηχανική παραγωγή και θα συνεχίσει να οικοδομείται το Made in Greece, που ήδη χτίζεται από εταιρείες, όπως η Λουξ, που, σε περίοδο κρίσης, επενδύει επιπλέον 33 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και αυξάνει το ποσοστό της στην αγορά και τα κέρδη της, εκμεταλλευόμενη την υψηλή ποιότητα και την ελληνικότητα των προϊόντων της. Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρουν να κινηθούν και οι υπάρχουσες βιομηχανικές μονάδες στην κατεύθυνση όχι μόνο της βιωσιμότητας, αλλά και της ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση