GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Απαραίτητη μια νέα διαγραφή ελληνικού χρέους»

Για το ενδεχόμενο μίας ενδεχόμενης ελληνικής αποχώρησης από την ευρωζώνη προειδοποιεί ο αυστριακός οικονομολόγος και διευθυντής του Αυστ...

Για το ενδεχόμενο μίας ενδεχόμενης ελληνικής αποχώρησης από την ευρωζώνη προειδοποιεί ο αυστριακός οικονομολόγος και διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ Άιγκινγκερ, κρίνοντας ως «απαραίτητη» μία νέα διαγραφή χρέους για την Ελλάδα, αλλά και για την Πορτογαλία.
Σε σημερινό σχόλιό του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», στο οποίο αναλύει μια μελλοντική στρατηγική για την Ευρώπη, ο Άιγκινγκερ επισημαίνει ότι οι δομές της δεν προσφέρονται πλέον ούτε για ένα κοινό νόμισμα ούτε για τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Υπογραμμίζει ωστόσο, πως βήματα προς τα πίσω θα ήταν καταστροφικά και η έξοδος κάποιας χώρας θα ενίσχυε τις εικασίες διάλυσής της και θα προκαλούσε απώλειες, ιδιαίτερα σε Γερμανία και Αυστρία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη μελλοντική στρατηγική για την ΕΕ, θα πρέπει να υπάρξει, μεταξύ άλλων, βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, καθώς, επίσης, και μια διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης, ώστε αυτός να προστατεύσει τη Γαλλία και την Ιταλία και να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω αυτού οι τράπεζές τους.
Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μια μεσοπρόθεσμη ασφάλεια κρίσεων, για τις οποίες η Ευρώπη θα πρέπει να είναι καλύτερα εξοπλισμένη.
Σύμφωνα με την άποψή του, το 2012 η Ευρώπη σταθεροποιήθηκε, ωστόσο, βρίσκεται σε ύφεση, δεν έχει μελλοντικό προσανατολισμό και από τη Σύνοδο Κορυφής είναι αναγκαίο να αποφασιστεί ένα σχέδιο για το μέλλον και όχι μια αναβολή της επίλυσης των προβλημάτων.
Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης την αλλαγή της επικοινωνιακής στρατηγικής, θεωρώντας πως στόχοι της πολιτικής είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, η βιωσιμότητα και ένα θετικό όραμα αλλάζει όχι μόνον το κλίμα αλλά και τα προγράμματα προσαρμογής με τα οποία θα πρέπει να ενισχύονται παιδεία και καινοτομία και να περιορίζονται, αντ’ αυτού, γραφειοκρατία και στρατός.
Σημειώνεται πως ο αυστριακός οικονομολόγος είχε παρουσιάσει προ μηνών το «Ελληνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης», που ο ίδιος συνέταξε με εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως επικεφαλής του ειδικού της προγράμματος για «Κοινωνική πρόνοια, απασχόληση και ευημερία στην Περιφέρεια».

1 σχόλιο

  1. ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 500 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

    ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΟΤΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ; ΟΡΙΣΤΕ : ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 10.000 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΕΡΟ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΕΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΚ, ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ ; ΤΙ ΚΟΙΝΟ , ΠΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ; ΚΑΛΑ , ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ, ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση