GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρωτιά της Ελλάδας στη μείωση καταναλωτικής δαπάνης

Πρωτιά της Ελλάδας στη μείωση καταναλωτικής δαπάνης Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στη μείωση της καταναλω...

Πρωτιά της Ελλάδας στη μείωση καταναλωτικής δαπάνης

Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία, αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης.
Συγκεκριμένα, στις τρεις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης καταναλωτικής δαπάνης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας.
Η καταναλωτική δαπάνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε κατά 1,6% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού βαρομέτρου καταναλωτικής δαπάνης της Visa Europe.
Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο αρνητικής ανάπτυξης, μετά από τη μείωση κατά 2,4% που είχε σημειωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Τα υψηλότερα ποσοστά μείωσης καταγράφηκαν στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης της Ευρωζώνης.
Παρά τη γενικότερη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, τα στοιχεία του Βαρόμετρου δείχνουν ότι στο τρίτο τρίμηνο, 16 χώρες σημείωσαν αύξηση της δαπάνης σε ετήσια βάση, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο οι χώρες αυτές ήταν 12. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, όπου η δαπάνη αυξήθηκε 0,8% κατά το τρίτο τρίμηνο, μετά από αύξηση 0,4% που είχε σημειωθεί το δεύτερο τρίμηνο.
Αντίθετα, σε άλλες μεγάλες οικονομίες της ΕΕ η καταναλωτική δαπάνη κινήθηκε αρνητικά, όπως στην Ισπανία (-5,3%), την Ιταλία (-4,6%) και τη Μεγάλη Βρετανία (-3,3%). Στη Γαλλία η μείωση ήταν μικρότερη, αγγίζοντας το 0,6% σε σχέση με την περασμένη χρονιά.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση