GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάο, ο τιμονιέρης της Κίνας...

Ο Μάο γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1893 στην περιοχή Σαοσάν του Δήμου Σιανγκτάν της Επαρχίας Χουνάν της Κίνας σε μια αγροτική οικογένεια....

Ο Μάο γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1893 στην περιοχή Σαοσάν του Δήμου Σιανγκτάν της Επαρχίας Χουνάν της Κίνας σε μια αγροτική οικογένεια. Την άνοιξη του 1913 γράφτηκε στην Τέταρτη Παιδαγωγική Ακαδημία στην πρωτεύουσα της ίδιας επαρχίας, Τσανγκσά, από όπου αποφοίτησε το καλοκαίρι του 1918.
Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα τον Απρίλιο του 1918 ως ιδρυτικό μέλος της Νέας Εταιρείας Λαϊκής Μόρφωσης, μιας προοδευτικής οργάνωσης, ενώ προσχώρησε στον κομμουνισμό τον Νοέμβριο του 1920, ιδρύοντας την κομμουνιστική ομάδα στην Τσανγκσά.
Τον χειμώνα του 1920, παντρεύτηκε την πρώτη από τις τρεις συζύγους του, Γιανγκ Καϊχούι, με την οποία απέκτησε αργότερα τρία παιδιά.
Στις 23 Ιουλίου 1921, συνήλθε το 1ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (ΚΚΚ) στη Σαγκάη, στο οποίο συμμετείχαν 12 εκπρόσωποι των κομμουνιστικών ομάδων ολόκληρης της χώρας –ανάμεσά τους ήταν κι ο Μάο–, αλλά και δύο εκπρόσωποι-παρατηρητές από την έδρα της Γ΄ Διεθνούς. Κατά το ίδιο συνέδριο, ιδρύθηκε και επισήμως το ΚΚΚ.
Έως το 1927 υπήρξε επαγγελματίας πολιτικός.

1 σχόλιο

  1. Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΟΝΩΠΟΛΙΩΝ...

    Δώδεκα χρόνια, μετά τη μερική ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τα γνωστά αποτελέσματα των συνεχών αυξήσεων στην τιμή της κιλοβατώρας κ.α...πλέον επιχειρείται η πλήρης Ιδιωτικοποίηση..

    Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές και τη χώρα;

    ΔΕΊΤΕ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΡΑΡΑ 1+2+3+4 ΖΑΠΕΙΑ...ΚΟΥΒΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΗΚΑ....

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eYgnq_JF460#!

    ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΎΛΙΑ ΜΑΣ ... ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΡΑΣΤΏΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση