GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκροί από φωτιές στη Μανίλα

Νεκροί από φωτιές στη Μανίλα Δύο πυρκαγιές, η μία εκ των οποίων εκδηλώθηκε σε παραγκούπολη της Μανίλας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη...

Νεκροί από φωτιές στη Μανίλα
Δύο πυρκαγιές, η μία εκ των οποίων εκδηλώθηκε σε παραγκούπολη της Μανίλας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, χιλιάδες άλλοι να μείνουν άστεγοι και ταυτόχρονα να προκληθούν βίαια επεισόδια στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.
Η πρώτη πυρκαγιά σημειώθηκε τα ξημερώματα, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα, σε μια συνοικία με παλαιά κτίρια στα βόρεια προάστια της Μανίλας. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της πυροσβεστικής υπηρεσίες, ο Σαντιάγκο Λαγκούνα.
Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι η δεύτερη φωτιά, σε μια τεράστια παραγκούπολη στην περιοχή Σαν Χουάν, οφείλεται σε εμπρησμό. Ο ραδιοφωνικός σταθμός DZBB μετέδωσε ότι ξέσπασαν ταραχές με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.
"Κάτοικοι της περιοχής άρπαζαν τις μάνικες από τα χέρια των πυροσβεστών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους", εξήγησε ο Λαγκούνα. Το θύμα ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος γιατί "νόμιζαν ότι είναι πυροσβέστης", υποστήριξε επίσης ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι κάτοικοι της παραγκούπολης εξοργίστηκαν με την καθυστερημένη άφιξη των πυροσβεστών και αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση. Ο Λαγκούνα όμως απέδωσε την καθυστέρηση στους ίδιους τους κατοίκους. "Τα πυροσβεστικά δεν μπορούσαν να διασχίσουν τα στενά δρομάκια, τα οποία επιπλέον ήταν μπλοκαρισμένα από σταθμευμένα οχήματα", υποστήριξε.
Από την πυρκαγιά στην παραγκούπολη έμειναν χωρίς στέγη σχεδόν 2.000 οικογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση