GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τρόικα σε επιτραπέζιο: Μπορείς και εσύ να χρεοκοπήσεις τη χώρα σου!

Σ.Σ. Επιτέλους. Το παιχνίδι του ΓΑΠ τώρα για όλους. Η πραγματικότητα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής σε ένα παιχνίδι. Μπορείς εσύ ν...

Σ.Σ. Επιτέλους. Το παιχνίδι του ΓΑΠ τώρα για όλους.
Η πραγματικότητα της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής σε ένα παιχνίδι. Μπορείς εσύ να γίνεις ο ηγέτης της Πορτουγαλανδίας; Δες το βίντεο και μην αφήσεις την χώρα σου στα χέρια των δανειστών
Ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι, σήμα κατατεθέν της κρίσης, κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Πορτογαλία και πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρωτότυπο, αλλά και… επίκαιρο παιχνίδι γνώσεων και στρατηγικής.
Το παιχνίδι έχει τίτλο: “Έρχεται η τρόικα!” και αναμένεται να κάνει θραύση, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα σε ράφια ελληνικών καταστημάτων παιχνιδιών.
Κυκλοφορεί μάλιστα με το σύνθημα: “Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Μπορείς κι εσύ να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!”.
Οι κανόνες του “Μνημονιακού” παιχνιδιού
Η βασική ιδέα είναι ο παίκτης να αναλάβει τα ηνία μιας φανταστικής χώρας, της “Πορτουγαλανδίας”, με βασικούς παίκτες ανίκανους και διεφθαρμένους ηγέτες και σκοτεινά χρηματοπιστωτικά συμφέροντα που αδιαφορούν για τη χώρα και την οδηγούν στην χρεοκοπία, αλλά και στην πόρτα των δανειστών (να δεις τι μου θυμίζει).
Ο ηγέτης προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ασκώντας όση επιρροή διαθέτει, προκειμένου να φιμώσει τις φωνές των αντιπάλων του και να τοποθετήσει τον πακτωλό των χρημάτων του σε κάποιον φορολογικό παράδεισο πριν από την άφιξη της Τρόικας και των πιστωτών.
Ασκώντας την εξουσία πρέπει να επεκτείνει την επιρροή του σε διάφορες ομάδες συμφερόντων και να συγκεντρώσει τα “μεγαευρώ” που τοποθετούνται σε φορολογικούς παραδείσους.
Νικητής αναδεικνύεται εκείνος που καταφέρνει να συνάψει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της τρόικας.
Πρόκειται για τρεις μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε., δηλαδή των τριών πιστωτών των χωρών της ευρωζώνης που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν τους στόχους του παιχνιδιού.
Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα. L1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση