GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΣΕΕ: Αδικο το νέο φορολογικό για τις μικρές επιχειρήσεις

«Τον άδικο και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα του διατηρεί το φορολογικό νομοσχέδιο, δεν διευρύνει τη φορολογική βάση και για άλλη μια φορά “...


«Τον άδικο και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα του διατηρεί το φορολογικό νομοσχέδιο, δεν διευρύνει τη φορολογική βάση και για άλλη μια φορά “μπαλώνει” δημοσιονομικές τρύπες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
«Οι φορολογικές παρεμβάσεις αποσπασματικού χαρακτήρα θα επιβαρύνουν οικογένειες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις με επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ φόρους, ενώ η κατάργηση των φοροαπαλλαγών καθιστά πλασματικές τις ελαφρύνσεις στα χαμηλά στρώματα» προσθέτει η Συνομοσπονδία.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, οι ατομικές και οι προσωπικές επιχειρήσεις, που αποτελούν το 88% του συνόλου των επιχειρήσεων στην Επικράτεια, για ακόμη μία φορά καλούνται να υποστούν επιπλέον απώλειες λόγω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών επί των καθαρών τους κερδών, ενώ η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ σε συνάρτηση με τον νέο φορολογικό χάρτη που ζητά επιπλέον φόρους 1,3 δισ. από τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθιστούν αβέβαιη τη βιωσιμότητα των ήδη επιβαρυμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Και ενώ οι φορολογικές επιβαρύνσεις των ατομικών ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων επιχειρήσεων κυμαίνονται σε ποσοστά από 40% έως 70%, στις κεφαλαιουχικές εταιρείες, που αποτελούν μόλις το 5,6% του συνόλου των επιχειρήσεων, ορθώς προβλέπεται, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, συνολική φορολογική μείωση αποκτώντας με αυτό τον τρόπο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις ατομικές και προσωπικές επιχειρήσεις.
«Το νέο φορολογικό είναι για το κράτος και τους φορολογούμενους ένα ακόμα “ραντεβού στα τυφλά”, αφού κανείς δεν ξέρει πώς και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των επιπλέον φόρων. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν ελαφρύνσεις αλλά 2,5 δισ. επιβαρύνσεις ούτε βεβαίως κερδισμένοι, αλλά 5,5 εκατ. χαμένοι. Η αναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση κατέληξε σε μία ακόμα ρύθμιση και σε μία ακόμη πρόχειρη αλλαγή από τις πολλές των τελευταίων ετών» τονίζει η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση