GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παίρνουν όλα οι βολεμένοι της μεταπολίτευσης...

Γράφει ο Λάμπρος Παλάντζας Ο Σαμαράς για δύο χρόνια μιλούσε για άλλο μείγμα πολιτικής   και για ανάπτυξη. Όλα τα κόμματα, της συγκυβέρνησ...

Γράφει ο Λάμπρος Παλάντζας

Ο Σαμαράς για δύο χρόνια μιλούσε για άλλο μείγμα πολιτικής  και για ανάπτυξη. Όλα τα κόμματα, της συγκυβέρνηση και της αντιπολίτευσης μιλούν για την ανάπτυξη και την θέτουν ως προτεραιότητα βέβαια κανείς από αυτούς δεν περιγράφει τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης που οραματίζεται, σε ποιους τομείς, με ποιους και για ποιους , με τι κεφάλαια και πολλά άλλα. Φυσικά . δεν εξειδικεύουν απλά γιατί η ανάπτυξη δεν είναι για αυτούς προτεραιότητα.

Δεύτερο σημείο στο οποίο συμφωνούν σε επίπεδο λόγου, όλα τα κόμματα είναι η προστασία των αδυνάτων, των ανέργων, των χαμηλών εισοδημάτων, των χαμηλοσυνταξιούχων και άλλων κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων. Βέβαια η ασκούμενες πολιτικές περισσότερο τους βλάπτουν και επιδεινώνουν την κατάσταση τους παρά τους ωφελούν.  
Τρίτο σημείο στο οποίο όλοι συμφωνούν, σε επίπεδο λόγου πάντα, είναι η αναγκαιότητα να βοηθηθεί η νέα γενιά να βρει το δρόμο της, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να σηκώσει το βάρος της ζωής της, αλλά και της χώρας στις πλάτες της. Η νέα γενιά που πληρώνει χωρίς να φταίει, όχι  τίμημα σε ευρώ, αλλά πληρώνει με τίμημα μιας ζωής, της ζωής της, που είναι υποθηκευμένη από άλλους και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται προοπτική.
Αυτή η νέα γενιά λοιπόν, σήμερα το πρωϊ που ξύπνησε, οι μισοί για να πάνε στις δουλείες των 500 ευρώ και οι άλλοι μισοί να διαχειριστούν την ανεργία τους, σήμερα λοιπόν που ξύπνησε και άνοιξε την TV, το internet ή διάβασε εφημερίδα, παρακολουθεί τους σχεδόν πανηγυρισμούς , των προνομιούχων  και βολεμένων μιας άλλης γενιάς για την καταβολή του εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΙΚΑ.  Μόλις πάρουμε την περιβόητη δόση, εκτός από τις τράπεζες και τα δάνεια, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε να κάνει  η κυβέρνηση, με τα λίγα λεφτά που θα περισσέψουν,  είναι να δοθούν για το εφάπαξ 40000 συνταξιούχων βολεμένων της μεταπολίτευσης, που αφού πρώτα βολεύτηκαν στο δημόσιο και τα παρακλάδια του,  μετά διεκδίκησαν και πήραν αυξήσεις και εισφορές για εφάπαξ, από τους πολιτικούς της ίδιας γενιάς και επειδή για αυτή την γενιά ο λόγος είναι συμβόλαιο αποφάσισαν να δανειστεί η επόμενη γενιά για να τους πληρώσει το εφάπαξ.
Αυτή η επιλογή, αυτή η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης, αυτή η προτεραιότητα Σαμαρά, δεν είναι καθόλου αναπτυξιακή, δεν βοηθάει καθόλου τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους και χαντακώνει ακόμη περισσότερο την νέα γενιά η οποία θα πληρώσει με τόκο, όχι μόνο το 1,4 δις που θα πάει στο εφάπαξ, αλλά όλα τα δις αυτής της δόσης και της επόμενης δόσης  και των προηγούμενων δόσεων.
Όταν μιλούμε για ανάπτυξη, τα πρώτα λεφτά που μπορούμε να αυτοδιαχειριστούμε τα κατευθύνουμε εκεί.
Όταν μιλούμε για προστασία των κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων, τα πρώτα λεφτά που μπορούμε να αυτοδιαχειριστούμε τα κάνουμε παροχές προς αυτούς.
Όταν μιλούμε για ευκαιρίες στην νέα γενιά  τα πρώτα λεφτά που μπορούμε να αυτοδιαχειριστούμε τα κάνουμε ευκαιρίες για την νέα γενιά. Με 1,4 δις χρηματοδοτείς 70000 startup επιχειρήσεις και δημιουργείς 140000 θέσεις εργασίας.
Αντί λοιπόν να κάνετε κάτι από τα παραπάνω, τα λεφτά που δανείζεται η νέα γενιά, τα δίνεται εφάπαξ στους συνταξιούχους βολεμένους της μεταπολίτευσης.
Είναι απαράδεκτο και δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να σταματήσει. Είναι όμως πραγματικά εγκληματικό, ακόμη και σήμερα να λειτουργεί το σύστημα απροκάλυπτα υπέρ των βολεμένων μιας εποχής και να κοιτάμε όλοι και ειδικά οι νέοι χωρίς αντιδρούμε, χωρίς να διεκδικούμε το αυτονόητο, μια πολιτική που θα έχει την νέα γενιά προτεραιότητα και θα την εφοδιάζει για το παρόν και για το μέλλον.

2 σχόλια

  1. Το πλιάτσικο των “Δεκεμβριανών”
    ο ΣΥΡΙΖΑ το βλέπει “εξέγερση”.

    Πριν από τέσσερα χρόνια ακριβώς η δολοφονία ενός νεαρού παιδιού από έναν ανόητο αστυνομικό είχε προκαλέσει τις χειρότερες καταστροφές της Αθήνας. Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καταδικαστέα από όλους, αντί να δημιουργήσει ένα παλλαϊκό ειρηνικό ρεύμα ενάντια στην καταπίεση (όποια κι αν ήταν αυτή), την αστυνομική αυθαιρεσία ή ακόμη και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατέληξε σε ένα ρεύμα πλιατσικολόγων, καταστροφέων της Αθήνας και των περιουσιών πολιτών.

    Εκείνη η περίοδος χαρακτηρίστηκε ως «Δεκεμβριανά» κι έτσι έμεινε. Για κάποιους ήταν οι μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και έφεραν σιγά – σιγά τη φθορά της τότε κυβέρνησης η οποία για να λέμε και του στραβού το δίκιο ήταν από μόνη της μπάχαλο και βουτηγμένη στη διαφθορά και την ανικανότητα.

    Για άλλους ήταν ημέρες ντροπής. Αντί να είναι ημέρες τιμής για ένα αθώο παιδάκι που άφησε την τελευταία του πνοή άδικα από το χέρι ενός βλάκα μπάτσου, έγινε ο παράδεισος των μπαχαλάκηδων με τις γνωστές συνέπειες.

    Το γεγονός ότι το κράτος άφησε τους κουκουλοφόρους εκείνη την περίοδο να αλωνίζουν επί μέρες στην πρωτεύουσα κι όχι μόνο, ήταν η πόρτα που άνοιξε για να τα κάνουν ρημαδιό όποτε ήθελαν οι ίδιοι άθλιοι. Και άνοιξε το δρόμο και στη Χρυσή Αυγή να γίνει κόμμα, να δέρνει και να βρίζει, να κάνει μπάχαλο τη χώρα αλλά να μην τιμωρείται. Μία σου και μία μου που λέει και ο Μιχαλολιάκος αλλά και διάφοροι άλλοι ακραίοι.

    Αυτές λοιπόν τις ημέρες που θα έπρεπε να είναι ημέρες μνήμης, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νεολαία του Συνασπισμού με το σύνθημα «ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες»...

    ..$ΥΡΙΖΑ Η Α Λ Η Τ Ε Ι Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρατος δημοσιων υπαλληλων το τελευταιο σοβιετικο ορυγμα της Ευρωπης.Αριστεροστροφοι νεοελληνες με φαναριωτικη κρατικοδιαιτη νοοτροπια δαιμονες της ιδιοτελειας και της υποκρισιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση