GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελτίωση φοροεισπρακτικού μηχανισμού

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Στο Μνημόνιο γίνεται λόγος για νέο σύστημα διόρθωσης των αντικειμενικών ...


Ανοιχτό παραμένει το θέμα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών. Στο Μνημόνιο γίνεται λόγος για νέο σύστημα διόρθωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ώστε να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τις τιμές της αγοράς μέχρι τον Μάρτιο του 2013.
Σειρά μέτρων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε αύξηση των αντικειμενικών αξιών αλλά να επεκτείνει το αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού της αξίας των ακινήτων σε όλη τη χώρα.
Επίσης η κυβέρνηση με το νέο Μνημόνιο δεσμεύεται να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού καθώς και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Μεταξύ άλλων δεσμεύεται:
1 Να απλοποιήσει τη διαδικασία επαναξιολόγησης και πρόσληψης των φοροελεγκτών προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 2.000 ελεγκτών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Οι ελεγκτές θα ελέγχονται δύο φορές τον χρόνο για τις επιδόσεις τους.
2 Να βελτιώσει τις λειτουργικές διαδικασίες. Γα να καταστεί δυνατή η διενέργεια ελέγχων μόνο σε υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και να διευκολυνθεί η επιλογή υποθέσεων για έλεγχο με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, θα καταργηθεί η απαίτηση να ελέγχονται όλες οι φορολογικές δηλώσεις για τα προηγούμενα 10 έτη αλλά θα διατηρηθεί η ευχέρεια ελέγχου σε κάθε ποσό από τις δηλώσεις των προηγουμένων ετών.
3 Να προσλάβει έως τον Απρίλιο του 2013 εθνικό συντονιστή για τη δράση κατά της διαφθοράς.
4 Να τοποθετήσει ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα IT που θα συνδέει όλες τις Εφορίες μεταξύ τους.
5 Να αναδιοργανώσει τις φορολογικές υπηρεσίες για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των ελέγχων και η συλλογή των φορολογικών εσόδων με τη δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής συγκεκριμένων ομάδων φορολογουμένων όπως φορολογούμενοι μεγάλου ατομικού πλούτου, οφειλέτες.
6 Να συνεχίσει την κατάργηση και συγχώνευση των Εφοριών ώστε μέχρι τον Ιούνιο του 2013 να λειτουργούν 120 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.
Εξάλλου σε φοροελεγκτική «ομηρεία» θα βρίσκονται μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις από το 2000 έως και το 2006.
Το υπουργείο Οικονομικών για να προλάβει να ελέγξει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ανέλεγκτες υποθέσεις της συγκεκριμένης 6ετίας παρέτεινε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013 τις προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών και εισφορών που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2012.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο

  1. ΜΗΝ ΔΏΣΕΤΕ ΟΎΤΕ ΣΕΝΤΣ..ΑΝ ΔΕΝ ΦΎΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΓΙΑΤΊ ΠΑΕΙ ΣΤΗΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ..

    Αυτό το κείμενο είναι για να ενημερωθούν οι πολίτες της κατακαημένης Πατρίδα ΜΑΣ και του ΛΑΟΥ της.

    Κύριε Παπανδρέου είστε ΠΡΟΔΟΤΗΣ της πατρίδος , και σαν προδότης θα πρέπει να σου επιβληθεί η ανάλογη ποινή...

    Βάλατε την χώρα σε μηχανισμούς οικονομικής υποστήριξης παραδίδοντας γη και ύδωρ χωρίς να υπάρχει ανάγκη..

    Οικονομοτεχνικά άλλες χώρες με πιο μεγάλο χρέος επιβιώνουν παραμένοντας στης αγορές ,μα θα πει κάποιος αδαείς { Ντινοπουλος-Αδωνις-Βουλτεψη-Γιακουματος-Βενιζέλος- Λοβέρδος ΚΑΙ SIA με όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ } ότι οι εταίροι μας μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο από ότι δανείζονται αυτοί...

    Να σας πω δεν περίμενα να πουν τίποτα παραπάνω, η προπαγάνδα τους τσακίζει κοκάλα..

    Αν μέναμε στης αγορές και να δανειζόμαστε όπως δανείζετε η Ιταλία και η Ισπανία σήμερα με πιο μεγάλο επιτόκιο δεν θα χάναμε την Εθνική κυριαρχία μας και η χωρά δεν θα είχε γέμιση επιτρόπους-τσακάλια που τρώνε της σάρκες μας- Η ανάπτυξη θα ερχόταν πιο γρήγορα με διάφορες τεχνικές λύσης που λέγονται αυτονόητα..

    Πια είναι τα αυτονόητα; Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους ώστε να ελέγξει μαϊμού σύνταξης; Μίζες πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων και η όλου του ΛΑΟΎ της; λαθρεμπόριο καύσιμων και ανθρώπων;

    η ΑΠΆΝΤΗΣΉ είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.

    Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους να βρει το 2010 ποιος είναι ποιος και που έχει οφ σορ εταιρίες και να της τσακίσει; να μην διορίζει με κριτήρια τον μπαρπα στην κωρονη;

    Αν είχατε έστω και λίγο πατριωτισμό να κάνατε τα αυτονόητα ο ΛΑΟΣ δεν θα σας το αρνιόταν , ακόμα και σήμερα ο εξαθλιωμένος ΛΑΟΣ τι θέλει; Δικαιοσύνη, ισονομία , ισοπολιτεία ..

    Άρα και οι τόκοι να ήταν μεγαλύτεροι θα ήταν πιο εύκολη σήμερα μετά από τρία πέτρινα χρόνια σε διαπραγμάτευση και η ανάπτυξη θα ερχόταν φυσιολογικά, γιατί θα γινόταν με Ελληνες πολιτικούς...

    Αντί αυτού τι κάνατε που το συνεχίζουν οι Εταίροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ~ Σαμάρας ~ Βενιζέλος~Κουβέλης την ιδία συνταγή έχετε έναν λαό που δεν γελά, που πάει στην εργασία του με φόβο {όσοι έχουν ακόμα εργασία} που κάνατε την επιχειρηματικότητα ποινικό αδίκημα {μήπως εσείς θέλετε τώρα την δραχμή διακαώς } όταν τα κεφάλαια που έχετε δώσει ~ τρόπος του λέγειν ~ ΕΊΝΑΙ όλα στο εξωτερικό; .. Διαλύσατε την δικιά σας τάξη ,την μεσαία τάξη γιατί να έλθω στην Ελλάδα να επενδύσω με φόρο 40% και 55% και αν δεν πιάσετε τους στόχους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΕΤΕ με τίποτα να μου βάζετε και άλλους φόρους ; δηλαδή δεν φτάνει που θα χάσω τα λεφτά μου θα με βάλετε και φυλακή γιατί δεν θα έχω να σας πληρώσω τα έξτρα που σας βάζουν να βάζετε οι κατακτητές κάθε εβδομάδα στης πλάτες ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

    Όταν ήμουν στην Κολομβία το 1977 ένιωθα πιο ασφαλής σε ένα κράτος που έκαναν και κάνουν κουμάντο τα Καρτέλ και η διαφθορά.. Εσείς ΌΛΟΙ οι πολιτικοί ξέρετε τι κάνατε τόσα χρόνια; αφήνατε ήσυχο αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγούσατε αυτόν που σήμανε συναγερμό..

    Έχω πολλά να γράψω και να πω , αλλά σας βαρέθηκα θα σας χτυπήσουμε εσάς ,τους κατακτητές και όσους σας πατρονάρουν από όποια τόπο και σκοπιά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε όχι γιατί θέλουμε εξουσία φτου φτου, αλλά όταν οι αδικίες σας βγάζουν μάτια ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΒΓΆΖΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΜΆΤΙΑ ΑΝΘΡΏΠΩΝ...

    Ένα θέλω ΠΩ σε μερικούς θερμόαιμους ώστε να μην σφαχτούμε μεταξύ μας και κερδίσουνε πάλι οι κατακτητές με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

    {{Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν.

    Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή.

    Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.

    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ}}

    Η Ο.Π.Λ.Α μπαίνει στο γήπεδο με όλα τα μέλη της..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση