GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΣΟΚ:Αποδείχθηκε η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ:Αποδείχθηκε η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ Μία πολυσέλιδη άτυπη ενημέρωση με θέμα τη «λίστα Λαγκάρντ» η Ιπποκράτους περιγράφει το π...

ΠΑΣΟΚ:Αποδείχθηκε η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ
Μία πολυσέλιδη άτυπη ενημέρωση με θέμα τη «λίστα Λαγκάρντ» η Ιπποκράτους περιγράφει το πολιτικό πλαίσιο της «συκοφαντικής επίθεσης» του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο,  κάνοντας λόγο παράλληλα για «αδιανόητη ενέργεια» εκ μέρους του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Με αφορμή τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» έχει οργανωθεί εδώ και τρεις μήνες ένα χυδαίο επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο πρωτοστατεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με προφανή στόχο το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον Πρόεδρό του. Ο απώτερος βεβαίως στόχος είναι η ίδια η ύπαρξη της Κυβέρνησης και η συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και ενόψει των νέων μέτρων.
«Όποιοι βεβαίως νόμισαν ότι μπορούν  να θέσουν υπό πολιτική ομηρεία το ΠΑΣΟΚ διαψεύσθηκαν από τις εξελίξεις», αναφέρουν.
Η Ιπποκράτους κάνει λόγο για «τερατολογίες, τραγικά ανεύθυνες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, συνεχείς απειλές και χυδαίους υπαινιγμούς» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκ νέου αποστολή της λίστας. «Προσπάθησαν -αφελώς- να δημιουργήσουν την αίσθηση «συγκλονιστικών αποκαλύψεων» με στόχο πάντα το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του», υπογραμμίζουν.
Χαρακτηρίζοντας «αδιέξοδη» τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ λένε ότι αυτό έγινε για να υποστηριχθεί πολιτικά η «οργανωμένη, συκοφαντική μυθολογία ότι ο κ. Βενιζέλος είχε προσωπικούς, οικογενειακούς ή πολιτικούς λόγους να μείνει αναξιοποίητη  και αδρανής η  «λίστα». Τόσο μεγάλο φαίνεται ότι  είναι το πολιτικά τυφλό μίσος».
«Έπρεπε να φτάσει ξανά το υλικό αυτό από τη Γαλλία, για να αποδειχθεί η πολιτική αλητεία και ανοησία του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται ακόμη και τώρα πως δεν καταλαβαίνει ότι ο κ. Βενιζέλος:
-Δεν  παρέλαβε ποτέ από τη Γαλλία το υλικό αυτόΔεν  ασχολήθηκε με το υλικό αυτό που είχε ήδη  το ΣΔΟΕ στη διάθεσή του πριν αναλάβει καν τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι αρμοδιότητα του Υπουργού που δεν είναι ελεγκτικό όργανο. Απλώς ενημερώθηκε
-Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ αποσιωπούν ή ακομη  χειρότερα διαστρέφουν εν ψυχρώ το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που έστειλε αμέσως το αντίγραφο που είχε αφεθεί στο γραφείο του.
Για ποια συγκάλυψη και από ποιον μπορεί να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ στην άτυπη αυτή ενημέρωση και, αφού περιγράφει βήμα βήμα το χρονικό της υπόθεσης που αφορά στη «λίστα Λαγκάρντ» υπογραμμίζει ότι πλέον η υπόθεση αντιστρέφεται.
«Αυτοί που επιχείρησαν  να καταστήσουν την λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ» όχημα πολιτικής επίθεσης κατά του ΠΑΣΟΚ ας αντιληφθούν ότι για το σημερινό ΠΑΣΟΚ η υπόθεση αυτή είναι μοχλός για την αποκάλυψη μιας άθλιας όψης της πολιτικής μεθοδολογίας που έσπευσαν να υιοθετήσουν οι εκφραστές του συντηρητικού ριζοσπαστισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έσπευσαν να υιοθετήσουν και συγκεκριμενα πρόσωπα».

Η ευθύνη του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου
Στην πολυσέλιδη ενημέρωση το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου επισημαίνοντας: «Η διαπίστωση ότι από το υλικό που είχαν στείλει το 2010 οι Γάλλοι αφαιρέθηκαν τρία αρχεία που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου θέτει μεγάλο θέμα πολιτικών και ποινικών ευθυνών του για μια αδιανόητη ενέργεια».
«Υπάρχει έτσι μια εξήγηση για το γεγονός ότι το υλικό στάλθηκε στο ΣΔΟΕ εννέα μήνες μετά την παραλαβή του από τον κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος το υλικό αυτό να μη διαβιβαστεί αμέσως, όπως παραλήφθηκε από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ. Ο ισχυρισμός ότι αυτό έγινε για να  αποφευχθούν διαρροές από το ΣΔΟΕ αντιφάσκει προς το γεγονός ότι εννέα μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2011, ο κ. Παπακωνσταντίνου έστειλε στο ΣΔΟΕ το υλικό.
Υπάρχει επίσης μια εξήγηση για τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου οτι «έχασε»  το αρχικό CD που στάλθηκε από τη Γαλλία.
Αν ευθύς εξαρχής το CD πήγαινε στο ΣΔΟΕ, θα είχε αποφευχθεί όλη η θλιβερή αυτή ιστορία που έδωσε την ευκαιρία να συσκοτισθεί το έργο της περιόδου 2011-12 στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής με κορυφαίο σημείο την άρση του τραπεζικού απορρήτου που καταψήφισε δύο φορές ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Όλα όμως αυτά, από την άλλη πλευρά, αναδεικνύουν το μέγεθος της ανευθυνότητας και της χυδαιοτητας του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ζητήσει συγνώμη αντί να  συνεχίζει την ίδια προκλητική γραμμή», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.





Κόμματα: ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
Πηγη: enikos.gr

5 σχόλια

  1. Εντάξει, κ. Βενιζέλε συμφωνώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται κατά χυδαίο τρόπο τη λίστα Λαγκάρντ.
    Αλλά να του ζητάς να σου ζητήσει συγγνώμη, είναι τουλάχιστον αφέλεια. Και δεν είναι η πρώτη φορά που είσαι αφελής.
    Γιατί δεν πρέπει να περιμένεις τίποτα από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν τη λύπη τους για τους νεκρούς της MARFIN, κάνουν όμως δήλωση για την ΥΠΑΤΙΑ και τη βίλα ΑΜΑΛΙΑ.
    Αλλά και συ κ. Βενιζέλε δεν πείθεις με την αστεία "δικαιολογία" ότι είχες το στικάκι, αλλά δεν το είδες γιατί θα ήταν παράνομο!
    Αβέβαιο το μέλλον του τόπου με πολιτικούς κάτω του μετρίου ύψους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βουλευτης....." ειμαι 38 ετων,ομορφοςκαι πανω απ'ολα τιμιος"

    Πουτανα......." ειμαι 38 ετων,ομορφη
    και...παρθενα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μυστικη ψηφοφορεια απο την ολομελεια της βουλης,,,,,,,,,

    «Στα καθήκοντα της Επιτροπής αυτής ανήκει η διευκρίνιση, μεταξύ άλλων και του θέματος της παρέλευσης ή μη της αποσβεστικής προθεσμίας του άρθρου 86 του Συντάγματος, όπως επίσης, σε αυτή την Επιτροπή ανήκει και η εκτίμηση αν η συγκεκριμένη πράξη της νόθευσης εγγράφου, που φέρεται να έχει τελέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου εντάσσεται στον κύκλο των αρμοδιοτήτων του ή εκφεύγει αυτού», αναφέρεται στο κείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανας Πλαστήρας ρε εκεί στα στρατά δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πώς το λέει η λαική ρήση "από την πόλιν έρχομαι και στην κορφή κανέλα"ακριβώς αυτό σημαίνει και η δανακοίνωση ΠΑΣΟΚ άντε και καλόν ύπνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση