GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόλεμος σχολικών επιτροπών-κυλικείων για μείωση μισθωμάτων

Παρότι επετεύχθησαν συμφωνίες εκατέρωθεν σε αρκετούς δήμους όπως και με το δήμο Θεσσαλονίκης με μια γενναία μείωση και κλιμακωτά, ...


Παρότι επετεύχθησαν συμφωνίες εκατέρωθεν σε αρκετούς δήμους όπως και με το δήμο Θεσσαλονίκης με μια γενναία μείωση και κλιμακωτά, οι κυλικειάρχες αντιμετώπισαν την σθεναρή αντίθεση Σχολικών Επιτροπών
Τη στάση ορισμένων σχολικών επιτροπών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλει το σωματείο κυλικειαρχών, καθώς, όπως αναφέρει, ειναι απρόθυμες να συνεργαστούν για μείωση των μισθωμάτων.
«Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναδείξουμε την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί η στάση ορισμένων Σχολικών Επιτροπών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης καθώς απροκάλυπτα πλέον αντί, μέσω συνεργασίας, να επιλύσουμε τα τόσο δύσκολα προβλήματα που εξελίσσονται πλέον στα σχολεία μας, ενεργούν ως πολέμιοι μας, προτρέποντας μας μάλιστα να ¨τους αδειάζουμε την γωνιά¨» αναφέρει το Σωματείο.
Από τον Σεπτέμβριο του 2011 και κατόπιν αιτημάτων της Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Σωματείων στο Υπουργείο Οικονομικών, θεσπίστηκαν ανά την επικράτεια, Επιτροπές Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων προκειμένου κοινή συναινέσει να επιτευχθούν εκπτώσεις στα μισθώματα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.
Παρότι επετεύχθησαν συμφωνίες εκατέρωθεν σε αρκετούς δήμους όπως και με το δήμο Θεσσαλονίκης με μια γενναία μείωση και κλιμακωτά, οι κυλικειάρχες αντιμετώπισαν την σθεναρή αντίθεση Σχολικών Επιτροπών. «Ως αποτέλεσμα αυτής είχαμε την εξ επίτηδες κωλυσιεργία από πλευράς τους και παρ όλης τη επίμονης οχλήσεως από το σωματείο μας φέρονταν απρόθυμες να συνεργαστούν. Μάλιστα έφτασαν και στο επαίσχυντο και εκτός νόμου επιχείρημα ότι εάν καταφύγουμε δικαστικά-μέσω ασφαλιστικών μέτρων-να δικαιωθούμε, θα προχωρούσαν σε καταγγελίες συμβάσεων, κάτι που αποτελεί εξόφθαλμη απειλή» τονίζει το Σωματείο.
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η απόφαση του Υφυπουργού κου. Αθανάσιου Σκορδά να προχωρήσει στη μείωση κατά 30% των τιμών στα προϊόντα που διατίθενται στα κυλικεία με αποτέλεσμα αυτής την περαιτέρω πτώση του τζίρου μας.
«Πολλοί από εμάς αδυνατούμε να καλύψουμε τις εισφορές στον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ, τους προμηθευτές μας και μοιραία τις Σχολικές Επιτροπές. Πληροφοριακά, οι δήμοι αιτούνται εκπτώσεων που δικαίως δικαιούνται λόγω κρίσης , αλλά αρνούνται πεισματικά να παρέχουν τα ίδια οφέλη του παρεχόμενου νόμου σε εμάς» σημειώνουν οι κυλικειάρχες.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση