GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαγραφή του ελληνικού χρέους προβλέπει ο Πολ Γκλάστρις

Ο Πολ Γκλάστρις, πρώην λογογράφος του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και νυν διευθυντής του «Washington Monthly» εξέφρασε σε συνέντευξ...


Ο Πολ Γκλάστρις, πρώην λογογράφος του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και νυν διευθυντής του «Washington Monthly» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Βήμα την εκτίμησή του ότι ο Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ζητήσει από την Γερμανία την προώθηση της διαγραφής (μέρους;) του ελληνικού χρέους, διότι «είναι η μόνη λύση»:
Μπορεί η Αμερική να έχει οποιαδήποτε επιρροή για να μεταβληθεί η γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδας;
«Η εκτίμησή μου είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα προσπαθήσει περισσότερο συστηματικά να πείσει τη Γερμανία ότι η σωστή αντιμετώπιση μιας κρίσης χρέους είναι η διαγραφή χρέους».
Θεωρείτε τη διαγραφή χρέους ως την καλύτερη λύση;
«Είναι η μόνη λύση. Οι διαρθρωτικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες, δεν εξασφαλίζουν επανεκκίνηση της οικονομίας χωρίς διαγραφή χρέους. Η ίδια η Γερμανία είναι ζωντανό παράδειγμα».
Τι εννοείτε;
«Μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία αναγκάστηκε να εξυπηρετήσει δυσθεώρητα χρέη με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή και την άνοδο του ναζισμού. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ταυτόχρονα με το Σχέδιο Μάρσαλ οι ΗΠΑ πρόσφεραν στη Γερμανία αναδιάρθρωση και διαγραφή χρέους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το γερμανικό οικονομικό θαύμα. Οι Γερμανοί πρέπει να πάρουν παράδειγμα από την ίδια την ιστορία τους και να τροποποιήσουν αντιστοίχως την πολιτική που υποστηρίζουν για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου».
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση