GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Ο κ. Σαμαράς είναι ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας

«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε ο πρόεδ...



«Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για τη μετεξέλιξη του πολιτικού φορέα σε ενιαίο, ενωτικό, δημοκρατικό και πολυτασικό φορέα της αριστεράς.


Αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, «το διαπιστώσαμε και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη», «από όπου πολλοί προσπάθησαν ʽνα βγάλουν από τη μύγα ξύγκι’» και να δημιουργήσουν, όπως ανέφερε, κλίμα εσωστρέφειας. «Τους διαψεύσαμε, οι διαδικασίες ήταν προωθητικής σύνθεσης», σημείωσε.


Θέτοντας το διακύβευμα του επόμενου διαστήματος για τη χώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».


Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, λέγοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται «μέσα στον κουρνιαχτό από τους αυτοαναφορικούς πανηγυρισμούς της δοσοεξαρτημένης συγκυβέρνησης Σαμαρά», ενός πρωθυπουργού, είπε, «που αποκαλεί τους υπό απόλυση υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης προνομιούχους και τρομοκράτες», που «εξαντλεί τον τσαμπουκά του εντός και υπογράφει άνευ όρων εκτός» και «που αφήνει συνεργάτες του να εισηγούνται συγκατοίκηση του κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή».


Ο κ. Τσίπρας «επιτέθηκε» και στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο ‘Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας που επιβάλλει φορολογική ποινή στα παιδιά». Τον χαρακτήρισε ακόμα «εξολοθρευτή» των μεσαίων στρωμάτων που «επισφραγίζει τη χρεοκοπία του λαού».

Παράλληλα, μίλησε για «αποτυχία» της διαδικασίας επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, υποστηρίζοντας ότι «η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο», «γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».


«Η ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων, των δυνάμεων της κοινωνικής καταστροφής, της διαπλοκής, της διαφθοράς και της σήψης» και «η ανάδειξη μιας κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς, στηριγμένης σε μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων», είναι ο κεντρικός στόχος που θέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπως αναφέρεται στη διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα που είχε εγκριθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Όπως τονίζεται στη διακήρυξη, η επιτυχία του παραπάνω στόχου «θα αποτελέσει τομή σε σχέση με την ελληνική ιστορία, τομή που θα δημιουργήσει νέες, άγνωστες σήμερα, δυνατότητες, τομή που θα ανοίξει μια νέα σελίδα για την κοινωνία μας και θα δώσει σημαντική ώθηση σε μια δυναμική που ξεπερνά τα σύνορά μας».


Διαβάστε εδώ τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ


Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: epikaira.gr

2 σχόλια

  1. Με το νέο φορολογικό- και τις μεγάλες παρακρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις, από τη κατάργηση του αφορολόγητου στα παιδιά, η ΝΔ θα κινδυνεύσει να πέσει κάτω από τη Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο !

    Πόσοι θα εκλεγούν βουλευτές από τους 125 ; Το 1/3 ; Ας ψηφιστεί το φορολογικό με τη κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά, με τη κατάργηση των επιδομάτων και των φοροαπαλλαγών, και να δούμε πόσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, από Γενάρη, θα μείνουν στη Νέα Δημοκρατία!

    Κομμένα και τα δώρα Πάσχα και αδείας, σε λίγο η ΝΔ θα μοιάζει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που εξαφανίζονται σιγά- σιγά ( οι ψηφοφόροι τους φεύγουν στο Σύριζα, Χρυσή Αυγή και ΑΝεξάρτητους Έλληνες ) και θα γίνουν ΛΑΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MEΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ
    ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΙΤΗ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση