GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πυρά Κωνσταντοπούλου για τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα πυρά Κωνσταντοπούλου για τη λίστα Λαγκάρντ «Δεν υπάρχουν στα οικεία αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών» έγγραφα σχετικά με τις συναντ...

Νέα πυρά Κωνσταντοπούλου για τη λίστα Λαγκάρντ
«Δεν υπάρχουν στα οικεία αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών» έγγραφα σχετικά με τις συναντήσεις του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων της HSBC και της UBS τον Ιανουάριο  2012.
Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών μετά την κατάθεση της σχετικής αίτησής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, 42 ημέρες μετά όπως μάλιστα όπως επισημαίνει η ίδια σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
 «Ανάλογη ήταν η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών ως προς τη λίστα Λαγκάρντ, για την οποία, επίσης, ουδεμία καταχώρηση υφίσταται στα αρχεία του Υπουργείου», τονίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Δεν είναι, προφανώς, αδιάφορο, αλλά αντιθέτως είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι η HSBC είναι η Τράπεζα, την οποία αφορά η λίστα Λαγκάρντ. Ούτε άλλωστε είναι αδιάφορο ότι η επίμαχη συνάντηση, που ομολογήθηκε τόσο από τον κ. Παπακωνσταντίνου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 24/10/2012, όσο και από τον κ. Παπανδρέου, με έγγραφο του γραφείου του, στις 26/10/2012, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2011, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ο πρώτος (Γ. Παπακωνσταντίνου) έχει ήδη από μηνών στην προνομιακή και αποκλειστική κατοχή του τη λίστα Λαγκάρντ, γεγονός για το οποίο έχει ενημερώσει τον δεύτερο (Γ. Παπανδρέου)», επισημαίνει.

«Η απόπειρα να εμφανισθεί η συνάντηση αυτή ως «θεσμική», «υπηρεσιακή», πραγματοποιηθείσα στα πλαίσια της «προσπάθειας σωτηρίας της χώρας» δεν τελεσφόρησε. Η μη καταχώριση της παραμικρής σχετικής πληροφορίας (πρακτικών επισήμων συναντήσεων, εκθέσεων απολογισμού, κάθε σχετικού κατατεθέντος εγγράφου και σχετικής επίσημης αλληλογραφίας) στα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν άλλη μια πτυχή της εξωθεσμικής και παραθεσμικής δράσης μιας παρεοκρατίας που συμπεριφέρθηκε σαν η τύχη της χώρας να της ανήκε και σαν να είχε  δικαίωμα να χαραμίσει την ζωή και το μέλλον μας. Αποδεδειγμένα, πλέον, αποκαλύπτεται χαλκευμένο το περιεχόμενο της κατάθεσης ακόμη ενός προσώπου που εμφανίσθηκε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», συνεχίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου στην ανακοίνωσή της η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διεκόπη από την 1/11/2012 και έκτοτε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αρνείται αδικαιολόγητα τη συνέχιση της έρευνας με διάφορα προσχήματα. «Εν τέλει, απροσχημάτιστα δεν εισάγει επανειλημμένα αιτήματα για κλήση και εξέταση προσώπων που θα φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση», υπογραμμίζει.

«Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη και ενώ η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ παραμένει, και αυτή, στα συρτάρια της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και δεν δίδονται αντίγραφά της ούτε στους βουλευτές ούτε στα κόμματα, είναι δεδομένο ότι επιτείνονται οι ευθύνες συγκάλυψης και υπόθαλψης», συμπληρώνει.

«Ουδέν θεσμικόν έγινε και ουδέν θεσμικόν γίνεται, δυστυχώς, μέχρι σήμερα, προς την κατεύθυνση του ελέγχου και της φορολόγησης των μη φορολογηθεισών καταθέσεων σε Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.  Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών «αναμένουμε», σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, την άφιξη της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ. Εδώ και δυο χρόνια αναμένουμε, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, την «εξάντληση» των δυνατοτήτων επαλήθευσης και διασταύρωσης των στοιχείων της «λίστας Λιχτενστάιν». Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί ούτε να αναμένει, ούτε να υπομένει αυτή τη φαύλη διαχείριση, που ουδεμία σχέση έχει με άσκηση πολιτικής», καταλήγει η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση