GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχει πολιτικές ευθύνες η Όλγα Κεφαλογιάννη για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ...

Aπό τον Γιάννη Δαίδαλο. Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το σκάνδαλο απάτης που ξέσπασε στο...

Aπό τον Γιάννη Δαίδαλο.

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το σκάνδαλο απάτης που ξέσπασε στον ΕΟΤ. Ο βασικός συλληφθείς ήταν στενός συνεργάτης του Νίκου Καραχάλιου ο οποίος δηλώνει τώρα ότι υπήρξε ο ίδιος θύμα απάτης και ότι επιχειρείται η πολιτική εξόντωσή του (!). Ο συλληφθείς όμως είχε μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ. Ποιος και γιατί του το είχε δώσει;
Επίσης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε απολύσει μόλις πριν από μια δυο μέρες τον Καραχάλιο, ενώ στην αρχή έλεγε ότι θα περιμένει να λήξει η θητεία του στο τέλος του μήνα. Τι μεσολάβησε; Η ίδια τώρα λέει ότι το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε χάρη και στη δική της ενεργοποίηση. Και προφανώς έτσι είναι.
Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχει το θέμα της πολιτικής ευθύνης της που δεν μπορεί να την αποποιηθεί. Αυτό τουλάχιστον λένε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ. Άλλωστε ο Καραχάλιος ήταν προσωπική της επιλογή για τη θέση του γεν. γραμματέα του ΕΟΤ. Και το γεγονός μάλιστα ότι δεν αντικαταστάθηκε από μια επίσης δική της επιλογή, αλλά από άνθρωπο του Μαξίμου - τον Π. Λειβαδά- δείχνει υπάρχει και κάποιο άλλο πολιτικό παρασκήνιο. 

7 σχόλια

  1. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έκοψαν το αναπηρικό επίδομα στον 5χρονο Σπύρο καταδικάζοντας τον ίδιο και την οικογένειά του… που περιμένει πότε θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι να συγκροτήσουν την Επιτροπή, για να αποφανθεί αν το παιδί είναι ή δεν είναι ανάπηρο!

    Χρειάστηκε να δοθεί μεγάλος αγώνας για να αντιληφθεί τελικά η πολιτεία πως δεν είναι δυνατό να μη λειτουργήσει Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων στην Αιτ/νία.

    Ύστερα από κινητοποιήσεις των ίδιων των αναπήρων και σειρά παρεμβάσεων από θεσμικούς φορείς και πολιτικούς παράγοντες, ένα χρόνο πριν ανακοινώθηκε – μεγαλοπρεπέστατα – τελικά η ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠΑ στο Αγρίνιο και στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έλυσε κανένα πρόβλημα.

    Και είναι ενδεικτικό ότι μόλις πρόσφατα οι Σύλλογοι αναπήρων χρειάστηκε να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση. Τα παράπονα δε και οι καταγγελίες που δεχόμαστε στη «Συνείδηση» για καθυστερήσεις και άλλα τινά, είναι σχεδόν καθημερινά.

    Η περίπτωση του μικρού Σπύρου, όμως, ξεπερνά κάθε όριο…
    Ο Σπύρος είναι ένα πανέμορφο αγοράκι 5,5 ετών. Καθηλωμένο στο αναπηρικό του καροτσάκι (πάσχει από σπαστική παραπληγία, αναπηρία σε ποσοστό 80%) πηγαίνει στο ειδικό νηπιαγωγείο της ΕΛΕΠΑΠ… και περιμένει απ’ τον περασμένο Φεβρουάριο να περάσει απ’ την Επιτροπή, η οποία και θα πρέπει να αποφανθεί για το προφανές, για το αν δηλαδή το νήπιο αυτό είναι ή όχι ανάπηρο, αν δικαιούται ή όχι του ειδικού βοηθήματος που η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να χορηγεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Σημειώνουμε ότι ο μικρός Σπύρος πρέπει κάθε 3 χρόνια να περνά απ’ την ίδια διαδικασία…

    Όπως μας πληροφορεί η μητέρα του κα Χ., η τριετία έληξε πριν από 10 μήνες και μαζί, βέβαια, κόπηκε και το επίδομα του παιδιού. Πενιχρό επίδομα, αλλά απολύτως αναγκαίο για τη συντήρησή του, πόσο μάλλον όταν στην οικογένεια, όπου υπάρχει και δεύτερο παιδί, το μόνο εισόδημα είναι ο «συρρικνωμένος» πια μισθός του συζύγου.

    Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, έγκαιρη ειδοποίηση για να περάσει ο Σπύρος απ’ τη διαδικασία του ΚΕΠΑ και της Επιτροπής δεν υπήρξε.

    Ακόμη όμως και όταν μετά τη λήξη της τριετίας κλήθηκε να περάσει αυτή τη βάσανο, με τη δικαιολογία της έλλειψης νευρολόγου δεν συγκροτήθηκε ακόμη η Επιτροπή, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα, ελλείψει του επιδόματος που δικαιούται το παιδί, για τις αυξημένες δικές του ανάγκες, να έχει δημιουργηθεί μια πραγματικά δύσκολη, ανυπόφορη κατάσταση που επηρεάζει όλη την οικογένεια.

    Σημειώνουμε ότι την Επιτροπή συγκροτεί η κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, με τους εδώ υπευθύνους του ΚΕΠΑ να περιορίζονται στην παραλαβή και αποστολή των σχετικών χαρτιών και στο εξοργιστικό «…δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, …υπομονή».
    Πόση υπομονή όμως να κάνει μια μητέρα που αδυνατεί να προσφέρει στο ανάπηρο παιδί της αυτό που έχει ανάγκη και που δικαιούται; Και για ποιον να κάνει υπομονή; Τι χρωστάει και σε ποιον το χρωστάει; Και εν τέλει: Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτή την κοινωνικά ανάλγητη, ηθικά απαράδεκτη και εντελώς απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος του παιδιού; Ποιος θα ζητήσει «συγνώμη» και ποιος, απ’ όλους εκείνους (βουλευτές, περιφερειάρχες κ.τ.λ.) που ένα χρόνο πριν εξέδιδαν περισπούδαστες ανακοινώσεις για τη λειτουργία του ΚΕΠΑ, πανηγυρίζοντας για την κατόπιν ενεργειών τους εξέλιξη, θα εξηγήσει σ’ αυτή τη μητέρα, γιατί ένα χρόνο σχεδόν τώρα, οι πάσης φύσεως αρμόδιοι, παίζουν με τον πόνο της; Αν αυτό είναι το κράτος πρόνοιας, ας μας συγχωρέσουν, αλλά έτσι που το κατάντησαν… να το χαίρονται.

    Είναι άλλωστε οι μόνοι που χαίρονται. Το λαό τον έχουν βυθίσει στην απόγνωση και στην κατάθλιψη.
    Εφημερίδα "Συνείδηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οχι δα δεν το ποστευω?//???. λαμογια και στην Ν Δ ??/δεν θυμαστε που ο καταλληλοτεροσ εδιωξε απο το κπμμα τον βουλευτη πειαιριας γιατι επε οτι λαμογια υπαρχουν και στην ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO PASOK EINAI STO 3% ALLA TO PASOKOPRESS 8A MINI MEXRI TELOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΟΝΩΠΟΛΙΩΝ...

    Δώδεκα χρόνια, μετά τη μερική ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τα γνωστά αποτελέσματα των συνεχών αυξήσεων στην τιμή της κιλοβατώρας κ.α...πλέον επιχειρείται η πλήρης Ιδιωτικοποίηση..

    Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές και τη χώρα;

    ΔΕΊΤΕ ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΝ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΡΑ....

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eYgnq_JF460#!

    ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΤΑ ΠΕΖΟΎΛΙΑ ΜΑΣ ... ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΡΑΣΤΏΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω και μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, πάμε μια βόλτα;

    Μ΄αυτό το νέο επιθετικό σλόγκαν κινείται η συγκυβέρνηση των 3 φραπεδιάρηδων στον Τουρισμό.

    Μάλιστα η νέα καμπάνια ενσωματώνει όλα τα ιδεώδη του τρίπτυχου sex, τζατζίκι και σουβλάκι, με τον απαραίτητο ρομαντισμό βεβαίως-βεβαίως..

    Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου μία κοπέλα-πύραυλος που έφερνε σε μελαχρινή Γιάννα Νταρίλη, πάει σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος-αχ αυτή η Τράπεζα- την ώρα που έκλεινε, με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ.

    Η ημέρα και ο χρόνος που έγινε αυτή η κίνηση προκαλεί απορίες και ερωτηματικά. Η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και γιορτές ενώ πριν ένα 24ωρο είχε αλλάξει η διοίκηση του οργανισμού.

    Από την Τράπεζα ειδοποιείται ο ΕΟΤ και η καυτή «πατάτα» φτάνει στα χέρια του νέου ΓΓ του παθιασμένου και ανένδοτου Πανάρα Λειβαδά με τ΄όνομα, που δεν έχει προλάβει να κάτσει στην καρέκλα του.

    Ο Πανάρας, γάτος και βαθιά καραμανλικός αντιλαμβάνεται σκάνδαλο και στο βάθος μέσα του σήμανε συναγερμός στα ηθικά αντανακλαστικά του..

    Η αντίδραση του νέου ΓΓ του ΕΟΤ είναι να μπλοκάρει την επιταγή να κρατηθεί το στέλεχος της επιταγής αλλά και να ζητηθούν τα στοιχεία της κοπέλας.

    Στη συνέχεια σε συνεννόηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη-από την ταινία “Η αγνή του λιμανιού”- ο γενναίος Πάνος Λειβαδάς υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.

    ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Πανάρας ο Λειβαδάς, θα φάει το κεφάλι του και μάλιστα σύντομα.

    Δεν φθάνει που τον κάναμε Γραμματέα θέλει να κόψει και την μάσα των μασαγκράντηδων ενός οργανισμού που φημίζεται για τις μάσες πάσης φύσεως εντός και εκτός Ελλάδος.

    Γύρευε πόσα μπλοκάκια επιταγών του ΕΟΤ κυκλοφορούν ανάμεσα στα βουλιμικά στελέχη της συγκυβέρνησης που μοιράζονται τις δουλειές κάτω από την μύτη της Τρόικας.

    Έρχεται λοιπόν ο Πανάρας, ο Λειβαδάρας με τ΄όνομα να χαλάσει την πιάτσα του ΕΟΤ με την εντιμότητά του και ν΄αφήσει χαρμάνια ναυτάκια και καπεταναίους.

    Πους πας ρε Πανάρα ξυπόλητος στα αγγούρια;

    Γύρευε ως που φθάναν οι αλανιάρες επιταγές του ΕΟΤ, ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα, CNN, Γερουλάνος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μαρκόπουλος, της γης το δαχτυλίδι.

    Έρχεται λοιπόν ο Πανάρας ο Μικρός Πρίγκιπας της εντιμότητας να μπλοκάρει τα μπλοκάκια του ΕΟΤ που ανέμιζαν ανέμελα στη Βουλή και των Ηρώδου Αττικού κάτω από το άγρυπνο μπούστο της Αγνής του λιμανιού. Που πας ρε Πανάρα να χαλάσεις τη δουλειά;

    Ρε μπας και είσαι χθεσινός; Ρε συ Πανάρα ποιος είσαι, που θα κόψεις τον μπεζαχτά από τους φραπεδιάρηδες τους αλανιάρηδες, τα καμάκια του ΕΟΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδού γιατί η ξιπασμένη ΔΗΜΑΡ ήταν θετική στην ανανέωση της θητείας του Αρθούρου Ζερβού στην προεδρία της χρεοκοπημένης ΔΕΗ. Ένας Ζερβός ο οποίος από τη μία τσέπη μοιράζει ένα σκασμό λεφτά-κάποιοι κάνουν λόγο για 12 εκατομμύρια ευρώ-σε διαφημίσεις του ρεύματος(!) και από την άλλη ζητάει ιλιγγιώδεις αρρωστημένες αυξήσεις στα τιμολόγια plus το χυδαίο χαράτσι. Λοιπόν εκτός από τον περίφημο Κωνσταντίνο Θέο που τον πάρκαρε εκεί ο ΓΑΠ, στο ΔΣ της ΔΕΗ φιγουράρει η κ. Ουρανία Αικατερινάρη, Αναπλ. Διευθύνουσα Σύμβουλος με αρμοδιότητα την εποπτεία των Επιτελικών Γεν. Διευθύνσεων (Γενικές Διευθύνσεις. Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών).
    Η κα Ράνια Αικατερινάρη είναι Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ Α.Ε. από τον Ιανουάριο του 2010 και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δεκέμβριο του 2011. Προΐσταται των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανθρωπίνων Πόρων και Υποστηρικτικών Λειτουργιών.
    Από τον Φεβρουάριο του 2012, η κ. Αικατερινάρη είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.)
    Λοιπόν η κ. Αικατερινάρη είναι κόρη της κ. Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη, η οποία είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ, μεταγραφή από τον Συνασπισμό!

    Η Ουρανία λοιπόν, κόρη της Ξηροτύρη, και του μηχανικού επί χρόνια πρόεδρου του ΤΕΕ Κεντρ. Μακεδονίας του Αικατερινάρη, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ηλικίας περί τα 35 έτη, με σπουδές ηλεκτρολόγου μηχανικού στο ΑΠΘ και MBA στην Αγγλία, προσόντα που έχει το 90% των νέων ανέργων μηχανικών στην Ελλάδα, κοσμεί το Δ.Σ της ΔΕΗ από το 2011 που την τοποθέτησαν εκεί οι Βενιζέλος-Παπακωνσταντίνου. Περιμένουμε λοιπόν από τους 13 βουλευτές της καραδιαπλεκόμενης ΚΟ της ΔΗΜΑΡ (στον ΟΠΑΠ υπηρετεί με 100.000 ευρώ το χρόνο ως νομική σύμβουλος σύζυγος βουλευτή της ΔΗΜΑΡ), να πονέσουν για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και να προτάξουν τα στήθη τους.

    Aυτή είναι η αριστερά της (κοινωνικής) ευθύνης!

    Αυτή είναι η καραδιαπλεκόμενη συγκυβέρνηση που την παίζουν οι νταβατζήδες στα μπεγλέρια τους απειλώντας να στείλουν τον πλουμιστό βουλευτή Αηδόνη στον Λοβέρδο και να αφήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κουτσό άλογο με 149 βουλευτές και τον μπάρμπα Φώτη της διαπλεκόμενης ΔΗΜΑΡ να κάνει παιγνίδι.

    Ουστ ρε, ουστ από δώ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση