GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λογαριασμός στην τρόικα κάθε εβδομάδα

Διαρκής θα είναι η «απειλή» λήψης πρόσθετων μέτρων αν δεν αποδώσει το φορολογικό νομοσχέδιο και δεν φέρουν τα προσδοκώμενα έσοδα οι ιδιω...


Διαρκής θα είναι η «απειλή» λήψης πρόσθετων μέτρων αν δεν αποδώσει το φορολογικό νομοσχέδιο και δεν φέρουν τα προσδοκώμενα έσοδα οι ιδιωτικοποιήσεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση θα πορεύεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της τρόικας, την οποία και θα ενημερώνει ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών.
Διαρκής θα είναι η ενημέρωση της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών
Αυτά προκύπτουν από προσχέδιο Μνημονίου με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου. Το τελικό κείμενο θα προκύψει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς, ώστε να υπάρξει και έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων το 2014 είναι εξαιρετικά πιθανό, ενώ δεν αποκλείεται αυτά να έλθουν και νωρίτερα, αν δεν επιτευχθεί ο στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις (2,55 δισ. ευρώ εντός του 2013).
Πιο αναλυτικά, στο προσχέδιο αναφέρονται τα ακόλουθα:
Στον νέο έλεγχο της οικονομίας από την τρόικα (πιθανότατα τον Μάρτιο) θα εξεταστεί η απόδοση της φορολογικής μεταρρύθμισης και σε περίπτωση που προκύψει κενό, θα πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση σε νέα μέτρα για το 2014. Σε οποιαδήποτε περίπτωση απόκλισης από τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θα εισάγεται αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης με ισόποσες περικοπές δαπανών. Τα πρόσθετα μέτρα που θα καλύψουν τις αστοχίες στις αποκρατικοποιήσεις δεν μπορεί να είναι υψηλότερα του 1 δισ. ευρώ. Τα «απροσδιόριστα» μέτρα 4 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 θα πρέπει να υπολογιστούν έως τον Αύγουστο του 2013. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει περαιτέρω κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Εξάλλου διαρκής θα είναι η ενημέρωση της τρόικας.
Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να στέλνει στοιχεία για τις μισθολογικές δαπάνες, τον μέσο μισθό, τις προσλήψεις – αποχωρήσεις, τις μετατάξεις, τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές κ.λπ.
Ειδικότερα, βάσει του Μνημονίου θα πρέπει να στέλνει… αναφορά στην τρόικα με:
Μηνιαία στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού. Εβδομαδιαία ενημέρωση για τα ρευστά διαθέσιμα της κυβέρνησης. Μηνιαία στοιχεία για τις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου, τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και τον μέσο μισθό. Μηνιαία στοιχεία για τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις και τις μετατάξεις. Μηνιαία στοιχεία για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων. Τριμηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μηνιαία στοιχεία για τις κρατικές επιχειρήσεις, όπως έσοδα, κόστος μισθοδοσίας, αριθμός υπαλλήλων επισφάλειες κ.ά. Μηνιαία ανακοίνωση για τις συναλλαγές μέσω λογαριασμών εκτός προϋπολογισμού. Εβδομαδιαία έκθεση για τον ισολογισμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

3 σχόλια

  1. Μια χαρά!
    Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ.

    Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ χωρίς την έγκριση της Τρόικα

    Ελεγχο τη ελληνικής οικονομίας έως το τελευταίο ευρώ που δαπανά το κράτος ζητούν οι δανειστές μας μέσω τη Μνημονίου Κατανόησης που έχει παραδοθεί στην κυβέρνηση προς μελέτη και υπογραφή.


    Μέσα από τις 74 σελίδες του το Μνημόνιο θέτει με απόλυτη σαφήνεια και με λεπτομερέστατο τρόπο τις απαιτήσεις της Τρόικα για πλήρη και αναλυτική ενημέρωση μέσω 17 διαφορετικών εκθέσεων που θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία και τριμηνιαία περιοδικότητα.

    Παράλληλα, όμως στο ίδιο κείμενο περιέχονται και δεκάδες άλλες υποδείξεις και αιτήματα για συνεχή ενημέρωση από κάθε τομέα της ελληνικής οικονομίας και για κάθε δαπάνη που γίνεται με κρατικά χρήματα.

    Αναλυτικά, οι απαιτήσεις των δανειστών περικλείονται στον ακόλουθο κατάλογο

    Μηνιαία έκθεση (15 ημέρες μετά το τέλος κάθε μήνα) για την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού
    Επικαιροποιημένη μηνιαία έκθεση (30 ημέρες μετά το τέλος κάθε μήνα) εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το υπόλοιπο της χρονιάς.
    Μηνιαία έκθεση (30 ημέρες μετά το τέλος κάθε μήνα) για τις μισθολογικές δαπάνες της γενικής κυβέρνησης με την αναλυτική μισθοδοσία αλλά και τα επιδόματα που πληρώνονται για τους εργαζόμενους στα υπουργεία και τον κάθε δημόσιο οργανισμό.
    Προκαταρκτικά μηνιαία στοιχεία ρευστότητας (30 ημέρες μετά το τέλος κάθε μήνα) για φορείς της γενικής Κυβέρνησης, εκτός από το κράτος.
    Μηνιαία στοιχεία (30 ημέρες μετά το τέλος κάθε μήνα) για τον αριθμό των εργαζομένων -τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τις μετατάξεις καθώς και όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας
    Εβδομαδιαία ενημέρωση (κάθε Παρασκευή με στοιχεία για την προηγούμενη Τρίτη) για τη διαθέσιμη ρευστότητα της ελληνικής κυβέρνησης με ένδειξη των πηγών και χρήσεων, καθώς και από τον αριθμό των ημερών που καλύπτονται.
    Στοιχεία (15 ημέρες μετά το τέλος κάθε μήνα) για την έκτακτη χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης.
    Τα στοιχεία για τις εκκρεμείς δαπάνες (κάθε τρεις μήνες, 55 ημέρες μετά το τρίμηνο) -συμπεριλαμβανομένων των καθυστερούμενων- της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των νομικών προσώπων.
    Στοιχεία (κάθε τρίμηνο με τη λήξη του) σχετικά με τη χρήση των διεθνών δανείων βοήθεια,όπως αυτά κατανέμονται μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του δεσμευμένου λογαριασμού, της εξόφλησης του χρέους, τις πληρωμές τόκων, τις λοιπές δημοσιονομικές ανάγκες. Ανά τρίμηνο και σωρευτικά.
    Στοιχεία (κάθε μήνα) για το δημόσιο χρέος και τις νέες εγγυήσεις της γενικής κυβέρνησης στι δημόσιες επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα.
    Στοιχεία (μηνιαία) περιουσιακά στοιχεία που ιδιωτικοποιούνται
    Στοιχεία για τις κρατικές επιχειρήσεις: Εσοδα, κόστος, μισθοδοσία, αριθμός υπαλλήλων και επισφάλειες. (Κάθε μήνα για τις 10 μεγαλύτερες, κάθε τρίμηνο για τις υπόλοιπες)
    Δήλωση (κάθε μήνα) των συναλλαγών μέσω των εκτός προϋπολογισμού λογαριασμών.
    Δήλωση (κάθε μήνα) των κινήσεων των ειδικών λογαριασμών
    Eκθεση (τριμηνιαία) σχετικά με την πρόοδο εκπλήρωσης των προϋποθέσεων πολιτικής
    Στοιχεία (μηνιαία) για τις δαπάνες υγείας από τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, με χρονική υστέρηση τριών εβδομάδων μετά το τέλος του αντίστοιχου τριμήνου
    Εκθεση (εβδομαδιαία) για τον ισολογισμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με σημείωση και εξήγηση των αλλαγών στους λογαριασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το κείμενο είναι για να ενημερωθούν οι πολίτες της κατακαημένης Πατρίδα ΜΑΣ και του ΛΑΟΥ της.

    Κύριε Παπανδρέου είστε ΠΡΟΔΟΤΗΣ της πατρίδος , και σαν προδότης θα πρέπει να σου επιβληθεί η ανάλογη ποινή...

    Βάλατε την χώρα σε μηχανισμούς οικονομικής υποστήριξης παραδίδοντας γη και ύδωρ χωρίς να υπάρχει ανάγκη..

    Οικονομοτεχνικά άλλες χώρες με πιο μεγάλο χρέος επιβιώνουν παραμένοντας στης αγορές ,μα θα πει κάποιος αδαείς { Ντινοπουλος-Αδωνις-Βουλτεψη-Γιακουματος-Βενιζέλος- Λοβέρδος ΚΑΙ SIA με όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ } ότι οι εταίροι μας μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο από ότι δανείζονται αυτοί...

    Να σας πω δεν περίμενα να πουν τίποτα παραπάνω, η προπαγάνδα τους τσακίζει κοκάλα..

    Αν μέναμε στης αγορές και να δανειζόμαστε όπως δανείζετε η Ιταλία και η Ισπανία σήμερα με πιο μεγάλο επιτόκιο δεν θα χάναμε την Εθνική κυριαρχία μας και η χωρά δεν θα είχε γέμιση επιτρόπους-τσακάλια που τρώνε της σάρκες μας- Η ανάπτυξη θα ερχόταν πιο γρήγορα με διάφορες τεχνικές λύσης που λέγονται αυτονόητα..

    Πια είναι τα αυτονόητα; Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους ώστε να ελέγξει μαϊμού σύνταξης; Μίζες πολιτικών και δημοσίων υπαλλήλων και η όλου του ΛΑΟΎ της; λαθρεμπόριο καύσιμων και ανθρώπων;

    η ΑΠΆΝΤΗΣΉ είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ.

    Χρειαζόμαστε ως χώρα επιτρόπους να βρει το 2010 ποιος είναι ποιος και που έχει οφ σορ εταιρίες και να της τσακίσει; να μην διορίζει με κριτήρια τον μπαρπα στην κωρονη;

    Αν είχατε έστω και λίγο πατριωτισμό να κάνατε τα αυτονόητα ο ΛΑΟΣ δεν θα σας το αρνιόταν , ακόμα και σήμερα ο εξαθλιωμένος ΛΑΟΣ τι θέλει; Δικαιοσύνη, ισονομία , ισοπολιτεία ..

    Άρα και οι τόκοι να ήταν μεγαλύτεροι θα ήταν πιο εύκολη σήμερα μετά από τρία πέτρινα χρόνια σε διαπραγμάτευση και η ανάπτυξη θα ερχόταν φυσιολογικά, γιατί θα γινόταν με Ελληνες πολιτικούς...

    Αντί αυτού τι κάνατε που το συνεχίζουν οι Εταίροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ~ Σαμάρας ~ Βενιζέλος~Κουβέλης την ιδία συνταγή έχετε έναν λαό που δεν γελά, που πάει στην εργασία του με φόβο {όσοι έχουν ακόμα εργασία} που κάνατε την επιχειρηματικότητα ποινικό αδίκημα {μήπως εσείς θέλετε τώρα την δραχμή διακαώς } όταν τα κεφάλαια που έχετε δώσει ~ τρόπος του λέγειν ~ ΕΊΝΑΙ όλα στο εξωτερικό; .. Διαλύσατε την δικιά σας τάξη ,την μεσαία τάξη γιατί να έλθω στην Ελλάδα να επενδύσω με φόρο 40% και 55% και αν δεν πιάσετε τους στόχους ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΆΣΕΤΕ με τίποτα να μου βάζετε και άλλους φόρους ; δηλαδή δεν φτάνει που θα χάσω τα λεφτά μου θα με βάλετε και φυλακή γιατί δεν θα έχω να σας πληρώσω τα έξτρα που σας βάζουν να βάζετε οι κατακτητές κάθε εβδομάδα στης πλάτες ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..

    Όταν ήμουν στην Κολομβία το 1977 ένιωθα πιο ασφαλής σε ένα κράτος που έκαναν και κάνουν κουμάντο τα Καρτέλ και η διαφθορά.. Εσείς ΌΛΟΙ οι πολιτικοί ξέρετε τι κάνατε τόσα χρόνια; αφήνατε ήσυχο αυτόν που άναψε τη φωτιά και κυνηγούσατε αυτόν που σήμανε συναγερμό..

    Έχω πολλά να γράψω και να πω , αλλά σας βαρέθηκα θα σας χτυπήσουμε εσάς ,τους κατακτητές και όσους σας πατρονάρουν από όποια τόπο και σκοπιά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε όχι γιατί θέλουμε εξουσία φτου φτου, αλλά όταν οι αδικίες σας βγάζουν μάτια ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΒΓΆΖΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΜΆΤΙΑ ΑΝΘΡΏΠΩΝ...

    Ένα θέλω ΠΩ σε μερικούς θερμόαιμους ώστε να μην σφαχτούμε μεταξύ μας και κερδίσουνε πάλι οι κατακτητές με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

    {{Δεν μ’ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν.

    Τους αντιμετωπίζω όλους με ένα κριτήριο: την αρετή.

    Για μένα, κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος.

    Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ}}

    Η Ο.Π.Λ.Α μπαίνει στο γήπεδο με όλα τα μέλη της..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην τους πληρώσετε ΤΊΠΟΤΑ αν δεν φύγουν οι κατακτητές από την ΧΏΡΑ πάει αμέσως στης ΤΣΕΠΕΣ τους..

    Σε σύντομο χρόνο θα τελειώνουμε με ΟΛΟΥΣ αυτούς..Μην φοβάστε Ελληνες τους ηλίθιους..

    Η Ο.Π.Λ.Α μπαίνει στο γήπεδο με όλα τα μέλη της..Μπούντζουκας Τηλέμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση